Gebakken rijst met cashew en paksoi
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 330
Gebakken rijst met cashew en paksoi knolselderij en prei. Verrassend lekker rijst gerecht met een bite van zoete crumble gemaakt van cashewnoten. Makkelijk te maken een gezond avondmaal.
Gebakken rijst met groenten
Recept voor gebakken rijst met groenten (en 'n ei) staat binnen een half uur op tafel. Knolselderij, erwtjes en prei,
't recept komt van Mari Maris uit Mari plukt de dag.
Bij de crumble kan je kokosbloesemsuiker nemen, 't heeft een lekkere lichte karamelsmaak.
Krokant gebakken rijst
- Kook de rijst gaar. Meng alle ingrediënten voor de cashewcrunch en spreid het mengsel uit op een ovenplaat met bakpapier. Zet in een oven van 160 graden en laat 't in 10 minuten goudbruin worden, laat rustig afkoelen.
- Verwarm een wok met een scheutje olie en fruit de ui, knolselderij en knoflook erin. Voeg als 't ui mengsel begint te kleuren een scheutje bouillon erbij en laat in een paar minuten verdampen.
- Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee. Schep regelmatig om en voeg de prei en erwtjes toe. Bak nog een paar minuten droog, schep regelmatig om.
- Verwarm als de gebakken rijst bijna klaar is nog een koekenpan met olie. Leg de paksoi erin en laat goed heet worden. Blus af met sojasaus, gembersiroop en wat water. Laat het vocht in zo'n 3 minuten bijna verdampen en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rijst in kommen, paksoi erbij en maak af met de krokante cashewcrunch. krokant gebakken rijst, zó maak je dat.
Varieer en maak je rijstgerecht af met een gebakken ei op of door de rijst. Zoute ketjap of sojasaus.
Meer gebakken rijst? Nasi goreng recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?