Salade van rode kool mango en zwart sesamzaad
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Salade van rode kool mango zwart sesamzaad, koriander limoen en lente-ui. Rode peper en mango, sla met pit. Super simpel te maken en erg gezond. Heerlijk om te eten als bijgerecht bij een Oosterde maaltijd maar 't kan ook prima als pittige maaltijdsalade.
Sla met pit
Deze vegan sla met pit is nog lekkerder als je de dressing even de tijd geeft om in de rode kool te trekken en de sesamzaadjes kort roostert voor extra smaak.
Deze salade kan perfect op een zomerse dag maar ook in de winter met wat gebakken rijst smaakt ie te gek.
Zo maak je een pittige salade met bite
- Snij de rode kool in fijne reepjes, hoe dunner hoe lekkerder en doe in een kom. Verwijder de steel van de rode peper en snij in dunne ringetjes, pel en pers de knoflook en pers de limoenen uit.
- Meng de rode peper, knoflook, limoensap, sojasaus en honing tot een dressing en meng met je handen door de rode kool. Schil de mango, snij in dunne repen. Snij de lente-uien fijn en hak de pinda’s grof.
- Snij de koriander grof. Leg de rode kool op een schaal, verdeel de mango, lente ui, pinda's en koriander over de oosterse salade en maak af met zwart sesamzaad. Zó maak je een pittige salade met bite!
Lekker met nasi, Enjoy!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?