Vegetarische nasi

Vol van smaak, vegetarisch én gezond
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Vol van smaak, vegetarisch én gezond! En dat in één gerecht. Deze vegetarische nasi met prei, Chinese kool, wortel en tofu roerbakreepjes is zeker het proeven waard. Dit recept is binnen een hals uur klaar, een fijn extraatje.

Vega nasi

Nasi met prei, Chinese kool, wortel en tofu, een vega kleurrijke klassieker.

Ingrediënten

  • 1 groentebouillontablet
  • 3 eieren
  • 2 teen knoflook
  • 180 gr tofu roerbakreepjes
  • 100 gr wortel
  • 300 gr Chinese kool
  • 2 preien
  • 500 gr rijst

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de bouillon aan met 200 ml heet water. Snij de knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de tofureepjes een paar minuten.
  2. 2Voeg de prei, Chinese kool en wortel toe en bak het 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de wok erbij en breng het aan de kook. Giet de inhoud van de wok in een kom en zet hem apart.
  3. 3Giet de rijst af. Klop de eieren los en verhit een beetje olie in de wok. Roerbak de eieren net niet gaar en voeg dan de rijst toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens het groenten en tofureepjesmengsel toe en roerbak het geheel nog een paar minuten. Verdeel het gerecht over de borden en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...