Vegetarische nasi
Vol van smaak, vegetarisch én gezond- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
Vol van smaak, vegetarisch én gezond! En dat in één gerecht. Deze vegetarische nasi met prei, Chinese kool, wortel en tofu roerbakreepjes is super lekker en erg makkelijk te maken. Dit recept is binnen een half uur klaar, fijn toch!
Vega nasi maken
Een vega kleurrijke klassieker deze nasi. De reepjes van tofu zijn perfect voor een dagje zonder vlees. De basis voor tofu is de sojaboon en bevat plantaardige eiwitten en onverzadigde vetten. Lekker vegetarisch en glutenvrij.
Dit alles zonder nasi kruiden, geen zakjes, geen pakjes, je zou denken dat je deze mist maar dat is zeker niet zo, nasi eten doe je zó!
Bereidingswijze nasi recept vegetarisch
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de bouillon aan met 200 ml heet water. Snij de knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit kort de knoflook en de tofureepjes.
- Snij de kool in dunne repen, rasp de wortel en voeg samen met de prei toe en bak kort mee. Schenk de bouillon in de wok erbij en breng het aan de kook. Giet de inhoud van de wok in een kom en zet even apart.
- Giet de rijst af. Klop de eieren los en verhit een scheut olie in de wok. Roerbak de eieren tot bijna gaar en voeg dan de rijst toe. Schep het groente tofu mengsel bij de rijst en meng het geheel nog een paar minuten. Verdeel het gerecht over de kommen en eet lekker!
Maak zelf af met cassave kroepoek, gebakken uitjes, ketjap, sambal en zelfgemaakte pindasaus naar smaak, Enjoy!
Meer vegetarisch koken? vegetarische recepten.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen