Vegetarische nasi

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Vol van smaak, vegetarisch én gezond! En dat in één gerecht. Deze vegetarische nasi met prei, Chinese kool, wortel en tofu roerbakreepjes is zeker het proeven waard. Dat dit recept in minder dan 25 minuten klaar is, is een fijn extraatje.

Ben je benieuwd  geworden naar meer simpele vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten.IMG_2923

Ingrediënten

  • 1 groentebouillontablet
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 gram tofu roerbakreepjes
  • 100 gram wortel (julienne gesneden)
  • 300 gram Chinese kool (gesneden)
  • 2 preien
  • 500 gram rijst

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de bouillon aan met 200 ml heet water. Snij de knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de tofureepjes een paar minuten.

Stap2

Voeg de prei, Chinese kool en wortel toe en bak het 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de wok erbij en breng het aan de kook. Giet de inhoud van de wok in een kom en zet hem apart.

Stap3

Giet de rijst af. Klop de eieren los en verhit een beetje olie in de wok. Roerbak de eieren net niet gaar en voeg dan de rijst toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens het groenten en tofureepjesmengsel toe en roerbak het geheel nog een paar minuten. Verdeel het gerecht over 4 borden en eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

103

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab