Spinazie knolselderij soep
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 290
Spinazie knolselderij soep met pistache en geitenkaas, gezond, makkelijk en lekker joh! Eet met wat toast en 'n gekookt ei, zó easy. Snelle soep met verse groenten.
Romige soep met geitenkaas
De knolselderij spinazie soep is heerlijk romig dankzij de geitenkaas. De zacht romige smaak van geitenkaas past perfect bij de knolselderij en spinazie. De bite van pistache maakt deze romige soep helemaal af.
Soep van knolselderij en spinazie
- Pel en pers de knoflook. Schil en snij de knolselderij in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook en knolselderij in een paar minuten licht bruin. Voeg de bouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken.
- Voeg de spinazie toe en hou een handje apart als topping voor de soep. Zet 't vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met verse peper. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan.
- Schenk de soep in kommen en verdeel de geitenkaas en pistache. Maak af met een paar drupjes olijfolie, grof zeezout en spinazie blaadjes. Enjoy, knolselderij spinazie soep, zo maak je 't.
Als je vlak voor 't serveren de geitenkaas door de soep mengt smelt deze net niet helemaal en dát is nou juist zo lekker! 'n Heerlijk soep recept.
Ook lekker: Knolselderijpuree.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?