Tagliatelle met groentesaus

Pastaslierten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit gerecht met pasta zit echt boordevol groenten! En nee, dat maakt het geen smakeloos gerecht. Deze groentesaus zit vol met smaak en de zachte geitenkaas maakt het een heerlijk, romig geheel. Nog een voordeeltje: het gerecht is in no time klaar! Geen redenen meer om niet genoeg groenten te eten dus!

Pastaslierten

Vier de lente pasta slierten met geitenkaas en verse groenten. Veel verse groenten.

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 1 potje zwarte olijven
  • 200 gr geitenkaas
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr gegrilde paprika’s
  • 400 gr Italiaanse roerbakmix
  • 400 gr gepelde tomaten uit blik

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Zet een hapjespan op het vuur en doe hier een beetje olie in uit de pot met gegrilde paprika’s. Fruit de ui en knoflook hier kort in. Voeg dan de roerbakmix toe en bak ze ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2Zet het vuur uit van de hapjespan en voeg de gegrilde paprika’s en de gepelde tomaten toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet de hapjespan weer terug op het vuur en verwarm de saus. Meng de olijven erdoor, giet de pasta af en serveer de pasta met de saus en verbrokkelde geitenkaas over de borden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...