Thaise kippensoep met gamba's

Gambasoep
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 4 min
  • Wachttijd: 6 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Geniet van deze kippensoep met gamba’s, een voedzaam gerecht uit de Thaise keuken.

Eén hap en je waant je in Bangkok

Eén hap van deze Thaise kippensoep en je waant je in Bangkok. Soms eet je een gerecht die je in één klap kunnen terugvoeren naar een bepaald land en alle fijne vakantieherinneringen naar boven halen. Deze soep valt in deze categorie Deze skinny soep bevat alles wat de Thaise keuken zo heerlijk maakt, citroengras, gember, knapperige groenten en heerlijk geurende kruiden.

Ingrediënten

  • 6 cm gemberwortel
  • 1 pot kippenbouillon
  • sap van 1 limoen
  • 3 stengels citroengras
  • 5 el Thaise vissaus
  • 250 gr Thaise roerbakgroenten
  • 250 gr mihoen
  • 4 gekookte en gepelde gamba’s
  • 3 el koriander
  • 3 el basilicum

Bereidingswijze

  1. 1Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukken. Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken.
  2. 2Doe de bouillon met 1/2 liter water in een pan. Voeg het citroengras, limoensap, de gember en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 3 minuten trekken.
  3. 3Verwijder vervolgens het citroengras en de gember. Voeg de roerbakgroenten en mihoen toe. Laat de soep nog 3 minuten koken.
  4. 4Verdeel de gehakte koriander en gehakte basilicum over de kommen en verdeel de vier gamba’s. Schep hier voorzichtig de soep overheen.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...