Thaise kippensoep met gamba’s

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 4m
  • Kooktijd: 6m
  • Klaar in: 10m

Geniet van deze kippensoep met gamba’s, een voedzaam gerecht uit de Thaise keuken. Je kunt de soep ook als voorgerecht serveren, maar met wat lekker brood erbij is het prima als hoofdgerecht te serveren.

Ingrediënten

  • 6 cm gemberwortel
  • 1 pot kippenbouillon (met stukjes kip)
  • Limoensap (van 1 limoen)
  • 3 stengels citroengras
  • 5 el Thaise vissaus
  • 250 gr Thaise roerbakgroenten
  • 250 gr mihoen
  • 4 gekookte en gepelde gamba's
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 3 el fijngesneden basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukken. Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken.

Stap2

Doe de bouillon met 1/2 liter water in een pan. Voeg het citroengras, limoensap, de gember en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 3 minuten trekken.

Stap3

Verwijder vervolgens het citroengras en de gember. Voeg de roerbakgroenten en mihoen toe. Laat de soep nog 3 minuten koken.

Stap4

Verdeel de koriander en basilicum over vier kommen en verdeel de vier gamba's. Schep hier voorzichtig de soep overheen.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab