Thaise kippensoep met gamba’s
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 4 min
- Wachttijd: 6 min
- Klaar in: 10 min
Verrukkelijke Thaise kippensoep met gamba's, een voedzaam gerecht rechtstreeks uit de Thaise keuken.
Eén hap van deze authentieke Thaise kippensoep en je waant je meteen in de levendige straten van Bangkok. Soms kom je een gerecht tegen dat je direct terugvoert naar een specifiek land en al je mooie vakantieherinneringen doet herleven. Deze soep behoort absoluut tot die categorie. Boordevol smaken die typerend zijn voor de Thaise keuken, zoals citroengras, gember, knapperige groenten en heerlijk geurende kruiden.
Meer: Thaise recepten om thuis te maken.
Bereidingswijze
- Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukken. Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken.
- Doe de bouillon met 1/2 liter water in een pan. Voeg het citroengras, limoensap, de gember en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 3 minuten trekken.
- Verwijder vervolgens het citroengras en de gember. Voeg de roerbakgroenten en mihoen toe. Laat de soep nog 3 minuten koken.
- Verdeel de gehakte koriander en gehakte basilicum over de kommen en verdeel de vier gamba's. Schep hier voorzichtig de soep overheen.
Ook lekker: ramensoep met spek en ei.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?