Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Dit recept combineert het beste van tiramisu en cheesecake. Het is superlekker en heel eenvoudig te maken. Begin wel op tijd, de taart heeft even nodig om op te stijven. Rooster net voor het serveren wat donkere chocolade bovenop voor een professionele uitstraling.
Zo doe je dat: gebruik pure chocolade van goede kwaliteit. Hak de chocolade in kleine stukjes of gebruik chocoladeschilfers. Verwarmen: verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pan volledig droog is, want water kan de chocolade doen klonteren.

Roosteren: voeg de chocoladestukjes of -schilfers toe aan de warme pan. Roer constant om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Dit duurt een paar minuten. Afkoelen: zodra de chocolade begint te smelten en een geroosterde geur vrijgeeft, haal je de pan van het vuur. Laat de geroosterde chocolade afkoelen op een stuk bakpapier of een koele plaat. Gebruik: strooi de geroosterde chocolade over je tiramisu cheesecake net voor het serveren. Let op: rooster de chocolade niet te lang, want het kan snel verbranden en een bittere smaak krijgen.

Net even anders: simpele tiramisu.

Tiramisu-Cheescake

Tiramisu Cheesecake

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit recept combineert tiramisu en cheesecake. Lekker en eenvoudig te maken. Begin op tijd; de taart moet nog opstijven!
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur 30 minuten
Totale tijd 7 uur
Porties 8 personen
calorieën 652

Ingrediënten

  • 150 gr lange vingers
  • 2 el Amaretto
  • 2 el cacao
  • 140 ml espresso
  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Instructies

  • Neem een bakvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de likeur en koffie door elkaar in een kom. Doop de lange vingers één voor één in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de bakvorm.
  • Bestrooi de lange vingers met 1 eetlepel cacao en zet de bakvorm in de koelkast.
  • Scheid de eidooiers van 4 eieren (bewaar de eiwitten voor een ander recept) en doe de dooiers in een mixer.
  • Voeg het 5e ei en de helft van de suiker (100 gram) toe aan de dooiers. Mix het mengsel tot het licht en schuimig is.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de melk au bain-marie en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot het volledig is opgelost.
  • Voeg het schuimige eiermengsel toe aan het warme melkmengsel en mix goed door elkaar tot het geheel een beetje warm is.
  • In een andere kom, mix de mascarpone, roomkaas en de resterende suiker (100 gram) tot een glad mengsel.
  • Voeg het eier-melkmengsel toe aan het mascarponemengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers in de bakvorm. Laat de cheesecake een nacht opstijven in de koelkast voor het beste resultaat.
  • Bestrooi de tiramisu cheesecake vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder.

Ook lekker: chocolade cupcakes. Een superfijn basisrecept voor chocolade cupcakes met de allermakkelijkste choocladetopping. Deze wil je proeven!

Tiramisu-Cheescake resultaat

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren