Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 1:30 h
  • Klaar in: 60m

Dit recept is echt ideaal. Het is een tiramisu en cheesecake in één. Super lekker en heel makkelijk om te maken.

Heerlijk en anders tiramisu recept

Net voor het serveren, rooster wat donkere chocolade op de top voor een meer professionele uitstraling.

Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers
  • 2 eetlepels amaretto
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 kopje koffie
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Stap1

Pak een taartvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de likeur en koffie door elkaar. Doop de lange vingers in het mengsel en verdeel ze over de bodem van de taartvorm.

Stap2

Bestrooi de lange vingers met een beetje cacao en zet het in de koelkast. Neem de eidooiers van 4 eieren en doe ze samen met het andere ei en de helft van de suiker in een mixer. Mix het mengsel tot het licht en schuimig is. Week de blaadjes gelatine in koud water.

Stap3

Verwarm de melk au bain marie en roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen tot het helemaal opgelost is.

Stap4

Giet het schuimige eiermengsel erbij en mix het door elkaar zodat heel het mengsel een beetje warm is. Pak een andere kom en mix hierin de mascarpone, roomkaas en de andere helft van de suiker door elkaar.

Stap5

Voeg het eiermengsel toe en roer het goed door elkaar. Giet het hele mengsel over de lange vingers en laat de taartvorm minstens een nacht opstijven in de koelkast. Garneer de tiramisu cheesecake met wat cacaopoeder.

Kijk voor meer heerlijke taarten bij onze taart recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 18
Waardeer dit recept

18 personen hebben dit recept gewaardeerd

268

Commentaar op recept

  1. posted by Sylvia on 22 januari 2015

    Volgens het recept lange vingers op de bodem, op de foto de lange vingers halverwege?

    • posted by Vera on 26 januari 2015

      Je kunt zelf beslissen of je de lange vingers op de bodem doet of tussenin!

  2. posted by petrra on 12 februari 2015

    Vraagje moet nu de eigeel of eiwit gebruiken voor de taart. Hoop snel iets te horen zou de taart graag dit weekend willen maken bvd

    • posted by Vera on 12 februari 2015

      Je gebruikt het eigeel voor deze taart.

  3. posted by Corinne on 17 mei 2015

    Van hoeveel gr zijn de gelatine blaadjes?
    bedankt voor uw antwoord.
    mvg.

    • posted by Vera on 18 mei 2015

      Hallo Corinne, een blaadje gelatine is ongeveer 2 gram. Stel dat je gelatinepoeder gebruikt, dan zou ik 2 gram per blaadje gelatine aanhouden.

  4. posted by Tineke on 26 juni 2015

    Het was mij niet duidelijk hoe lang ik het eigeel moest kloppen maar dit was ongeveer 20 minuten. Misschien kan je dat er nog bij zetten.

  5. posted by Lydi on 28 januari 2016

    Deze no-bake taart ziet er echt uit om direct aan de slag te gaan. Jij hebt dus geen lange vingers op de bodem gelegd, maar wat is dat donkerbruine dan onderaan op de foto?

    • posted by Noor on 12 februari 2016

      Hi Lydi, dat donkerbruine onderaan de foto is een beetje cacaopoeder voor de sier.

  6. posted by Suzan on 18 februari 2016

    Kan het voor een kinderverjaardag ook zonder amaretto? Kan ik dan alleen koffie gebruiken, of raad je dan nog een andere toevoeging aan?

    • posted by Noor on 26 februari 2016

      Hoi Suzan! Dat kan zeker, als de lange vingers dan niet nat genoeg zijn, kun je ook wat extra koffie toevoegen.

  7. posted by Anita on 3 april 2016

    Hij was heeeeeeerlijk en erg goed gelukt, hij zag eruit alsof ie van de bakker kwam!
    Wij hebben zowel op de bodem als ertussen lange vingers gedaan.

    • posted by Noor on 7 april 2016

      Fijn om te horen dat je ervan genoten hebt Anita!

  8. posted by Jozmat on 13 december 2016

    Ik ga voor kerst dit heerlijke dessert maken.
    Kun je deze taart een dag van tevoren te maken?

    • posted by Noor on 4 januari 2017

      Hoi Jozmat, het is aan te bevelen deze taart niet een dag van tevoren te maken.

  9. posted by Jolanda on 16 augustus 2017

    Ik heb de taart opnieuw gemaakt en nu met de dooiers ☺️ Wat heerlijk lijkt wel ceme brullee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab