
Tiramisu cheesecake
Een tiramisu en cheesecake in één- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 6 uur en 30 min
- Klaar in: 2 uur
Bereidingswijze
- Pak een taartvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de likeur en koffie door elkaar. Doop de lange vingers in het mengsel en verdeel ze over de bodem van de taartvorm.
- Bestrooi de lange vingers met een beetje cacao en zet het in de koelkast. Neem de eidooiers van 4 eieren en doe ze samen met het andere ei en de helft van de suiker in een mixer. Mix het mengsel tot het licht en schuimig is. Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Verwarm de melk au bain marie en roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen tot het helemaal opgelost is.
- Giet het schuimige eiermengsel erbij en mix het door elkaar zodat heel het mengsel een beetje warm is. Pak een andere kom en mix hierin de mascarpone, roomkaas en de andere helft van de suiker door elkaar.
- Voeg het eiermengsel toe en roer het goed door elkaar. Giet het hele mengsel over de lange vingers en laat de taartvorm minstens een nacht opstijven in de koelkast. Garneer de tiramisu cheesecake met wat cacaopoeder.
Op zoek naar een simpele tiramisu? Of bekijk meer taart recepten.