Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Een tiramisu en cheesecake in één
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 6 uur en 30 min
  • Klaar in: 2 uur
Naar het recept

Dit recept is echt ideaal. Het is een tiramisu en cheesecake in één. Super lekker en heel makkelijk om te maken.

Heerlijk en anders cheesecake recept

Net voor het serveren, rooster wat donkere chocolade op de top voor een meer professionele uitstraling.

Ingrediënten

  • 150 gr lange vingers
  • 2 el amaretto
  • 2 el cacao
  • 140 ml espresso
  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Neem een bakvorm (24 cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de likeur en koffie door elkaar. Doop de lange vingers in het mengsel en verdeel ze over de bodem van de bakvorm.
  2. Bestrooi de lange vingers met 1 el cacao en zet weg in de koelkast. Neem de eidooiers (eiwit gebruik je niet) van 4 eieren en doe ze samen met het 5 de ei en de helft (100 gr) van de suiker in een mixer. Mix het mengsel tot het licht en schuimig is.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de melk au bain-marie en roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen tot het helemaal opgelost is.
  4. Giet het schuimige eiermengsel bij het melk mengsel en mix het door elkaar zodat heel het mengsel een beetje warm is. Pak een andere kom en mix hierin de mascarpone, roomkaas en de andere helft (100 gr) van de suiker door elkaar.
  5. Voeg het eiermengsel toe en roer het goed door elkaar. Giet het hele mengsel over de lange vingers en laat de taartvorm minstens een nacht opstijven in de koelkast. Maak de tiramisu cheesecake af met een laagje cacaopoeder.

Op zoek naar een simpele tiramisu? Of bekijk meer taart recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 92 stemmen.
Please wait...