Tiramisu cheesecake
Een tiramisu en cheesecake in één- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 6 uur en 30 min
- Klaar in: 2 uur
Bereidingswijze
- Neem een bakvorm (24 cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de likeur en koffie door elkaar. Doop de lange vingers in het mengsel en verdeel ze over de bodem van de bakvorm.
- Bestrooi de lange vingers met 1 el cacao en zet weg in de koelkast. Neem de eidooiers (eiwit gebruik je niet) van 4 eieren en doe ze samen met het 5 de ei en de helft (100 gr) van de suiker in een mixer. Mix het mengsel tot het licht en schuimig is.
- Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de melk au bain-marie en roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen tot het helemaal opgelost is.
- Giet het schuimige eiermengsel bij het melk mengsel en mix het door elkaar zodat heel het mengsel een beetje warm is. Pak een andere kom en mix hierin de mascarpone, roomkaas en de andere helft (100 gr) van de suiker door elkaar.
- Voeg het eiermengsel toe en roer het goed door elkaar. Giet het hele mengsel over de lange vingers en laat de taartvorm minstens een nacht opstijven in de koelkast. Maak de tiramisu cheesecake af met een laagje cacaopoeder.
Op zoek naar een simpele tiramisu? Of bekijk meer taart recepten.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen