Tomatenboter

Tomatenboter

Met chilivlokken en zeezout
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 234

Tomatenboter ’n perfecte variant op de kruidenboter. Makkelijk recept om zelf te maken en net even anders. Lekker met bruchetta of vers stokbrood. Ook bij de pasta smaakt deze boter goed of serveer deze boter bij een stukje vlees van de barbecue.

Boter met pit

Zongedroogde tomaat en boter een perfecte combi. De chilivlokken geven de boter lekker wat pit en het zeezout zorgt voor een zoutje met een crispy bite.

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl honing
  • 1 tl chilivlokken
  • grof zeezout

Kruidenboter zongedroogde tomaat

  1. Hak de zongedroogde tomaat klein en meng met de boter, tomatenpuree en honing. Voeg naar eigen smaak wat chilivlokken en grof zeezout toe voor ’n bite.
  2. Schep de boter op een stuk vetvrij papier en draai tot een grote rol. Laat in de koelkast op smaak komen.
  3. Snij plakken van de boterrol en serveer met een lekker stuk brood of bij de gourmet. Kruidenboter zongedroogde tomaat zo maak je ‘t.

Ook lekker: Kruidenboter met rozemarijn en cranberries.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.6. van 5 stemmen.
Please wait...