Tomatenboter

Tomatenboter

Met chilivlokken en zeezout
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Tomatenboter, een perfecte variant op de kruidenboter. Makkelijk recept om zelf te maken en net weer eens anders. Lekker met bruchetta’s, vers stokbrood. Ook bij de pasta smaakt deze boter goed of serveer deze boter bij een stukje vlees van de barbecue.

Chilivlokken en zeezout voor de bite

Zongedroogde tomaat en boter, een lekkere combinatie. De chilivlokken geven de boter lekker wat pit en het zeezout zorgt voor een lekker zoutje met een crispy bite.

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl honing
  • 1 tl chilivlokken
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Hak de zongedroogde tomaatjes klein en meng met de boter, tomatenpuree en honing. En voeg naar eigen smaak wat chilivlokken en grof zeezout toe voor een lekkere bite.
  2. Schep de boter op een stuk vetvrij papier en draai tot een grote rol. Laat in de koelkast op smaak komen.
  3. Snijd plakken van de boterrol en serveer met een lekker stuk brood of gourmet.
Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...