Tompouce

Tompouce

Gestapeld bladerdeeg
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Dit recept voor tompouce is superleuk om zelf eens te maken! Lekker en heel makkelijk.

Tompouce of tompoes

Een tompouce of tompoes, een langwerpig zoet bouwwerkje van bladerdeeg. Een laagje bladerdeeg met banketbakkersroom en weer een laagje bladerdeeg met een roze laagje glazuur. Wie kent hem niet!

Maak tompoucen zelf voor Koningsdag! Gebruik oranje kleurstof of wortelsap voor het glazuur en klaar is je oranjegebak!

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 75 gr poedersuiker
  • 3 druppels vloeibare roze kleurstof
  • 1 zakje banketbakkersroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in ongeveer 15 minuten bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  3. Maak de gele room volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de poedersuiker met een paar druppels water en kleurstof tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar!
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...