Varkenshaas met zoetzure saus

Wok met rijst en ananas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Super eenvoudig en heel erg lekker! Dit wokgerecht met rijst, varkenshaas, sugar snaps, cherrytomaatjes, paprika, ananas en bosui vult goed en zit vol met smaak. Binnen 20 minuten op tafel.

Wokken met rijst

Wok­ken met rijst en var­kens­haas in zoetzure saus een gouden combinatie.

Ingrediënten

  • 1 bosje bosuitjes
  • 2 el olie
  • 200 gr sugar snaps
  • 250 gr cherrytomaten
  • 250 gr ananasstukjes
  • 300 gr varkenshaas
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr rijst
  • 4 el Sweet & Sour woksaus
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de varkenshaas in blokjes. Snij de knoflook fijn en doe het samen met de olie in een kom. Schep de blokjes varkenshaas erdoor en laat het een paar minuten marineren. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  2. 2Snij de bosuitjes in schuine stukjes en halveer de cherrytomaten. Snij de paprika in stukjes. Bak de varkenshaas 2 minuten in een wok, haal ze er weer uit en bewaar ze apart. Bak vervolgens de sugarsnaps en de paprikastukjes een paar minuten in de wok en voeg daarna de tomaten, ananas en varkenshaas toe en bak nog 2 minuten. Schep de saus door de groenten en voeg ook de bosui toe.
  3. 3Giet de rijst af en serveer samen met de varkenshaas en groenten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...