Vega bitterbal van tomaat mozzarella basilicum

Vega bitterbal van tomaat mozzarella basilicum

En parmezaan
  • Aantal: 24
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur

Vega bitterbal van tomaat mozzarella basilicum en parmezaan, de lekkerste! Een te gek lekkere snack die je makkelijk zelf kan maken, de lekkerste kaas bal, bitterbal, krokant met bite!

Bitterbal caprese

Bitterbal caprese zelf maak je de beste smeuïge kaas ragout en een knapperig korstje. Extra dik korstje maak je door de bitterballen twee keer te paneren ook heb je minder kans op het leeglopen van de kaas.

Eventueel zou je ook burrata kunnen gebruiken in ’t recept in plaats van mozzarella, het maakt de bitterballen wel wat natter en dus iets meer paneer gebruiken. Basilicum zou je ook kunnen mengen in de vulling, fijngehakt. Ik doe liever een vers blaadje om de bitterbal.

Ingrediënten

  • 250 gr gepelde tomaten uit blik
  • 75 gr boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 80 gr bloem
  • 125 gr mozzarella
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • verse peper
  • 50 gr bloem (om te paneren)
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • verse basilicum
Vega bitterbal van tomaat mozzarella basilicum recept

Zo maak je een bitterbal met kaas

  1. Pureer de gepelde tomaten fijn en zeef zodat er geen zaadjes meer in het overblijvende tomatensap zitten. Smelt de boter in een pan en voeg de tomatenpuree toe op laag vuur. Voeg de bloem erbij en roer goed tot een gladde massa. Zo’n drie minuten.
  2. Voeg de gezeefde tomatensaus toe, maak goed warm en blijf roeren. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Snij de mozzarella in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas met het tomatenmengsel. Proef de bitterballen vulling en voeg naar smaak verse peper toe.
  3. Maak kleine hoopjes van 20 gram per bal, zet de vulling afgedekt weg in de vriezer en laat opstijven. Maak daarna mooie balletjes en rol ze door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  4. Frituur de bitterballen in zonnebloemolie op 180 graden zo’n drie minuten tot ze goudbruin zijn. Zó maak je een bitterbal met kaas, te gek lekker!

Eet lekker met grove mosterd of pittige chilisaus gerold in een blaadje basilicum.

Je kan de tomaat parmezaan mozzarella met basilicum bitterballen ook invriezen, bewaar ze goed afgesloten in de vriezer, los van elkaar. Frituur bevroren bitterballen iets langer, zo’n vier minuten. Ontdooide bitterballen zijn na drie minuten zeker klaar.

Meer bitterballen? Bitterbal met Japanse pompoen en geitenkaas.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...