Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten
Hapje van lof- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
Gevulde witlof, een lekker amuse hapje. Bij dit recept zijn de witlofblaadjes gevuld met geitenkaas, walnoten, bosui en honing. Super lekker, gezond en heel simpel.
Witlof, lekker en gezond
Er zitten weinig calorieën in witlof. Witlof bevat veel kalium en vitamine C, veel vezels, vitamines en mineralen. Leuk aan dit hapje is dat je kan variëren met de kaas. Probeer ook eens met blauwaderkaas, echt een aanrader met peer, noten en balsamicoazijn.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de onderkant van de stronkjes witlof eraf en snij de stronkjes doormidden. Verwijder het bittere midden en verdeel de blaadjes over een ovenschaal.
- Hak de walnoten fijn en snij de bosui in dunne ringen. Besmeer alle blaadjes met geitenkaas en verdeel de walnoten en de ringetjes bosui erover.
- Verdeel een beetje honing over de blaadjes en bestrooi ze met een snufje peper. Zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de geitenkaas smelt.
Op zoek naar meer makkelijke voorgerechten?
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen