Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten
Deze gevulde witlof is een heerlijk en verfijnd amusehapje dat perfect is voor feestjes of als lichte starter. In dit recept worden de knapperige witlofblaadjes met geitenkaas rijkelijk gevuld, met knapperige walnoten, frisse bosui en een beetje honing. Het resultaat is een combinatie van smaken die zowel gezond als smaakvol is – en nog eens heel eenvoudig te bereiden.
Witlof is een groente met weinig calorieën, maar bevat juist veel belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C en vezels. Dit maakt het niet alleen een lichte keuze, maar ook een voedzame. Wat dit hapje (amuse) extra leuk maakt, is dat je eindeloos kunt variëren met de kaas. Geitenkaas is heerlijk, maar probeer ook eens blauwaderkaas in combinatie met peer, noten en een scheutje balsamicoazijn voor een verrassende twist.
De combinatie van witlof met geitenkaas en walnoten is en blijft een favoriet, net als deze romige witlofsoep.
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 1 el walnoten
- 1 bosui
- 60 gr geitenkaas
- 1 tl honing
- peper versgemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de witlof: verwijder de onderkant van de stronkjes en halveer ze in de lengte. Verwijder het bittere hart en verdeel de losse blaadjes over een ovenschaal.
- Hak de walnoten fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Besmeer de witlofblaadjes met geitenkaas. Strooi de fijngehakte walnoten en de bosuiringen eroverheen.
- Druppel wat honing over de blaadjes en bestrooi met een snuf versgemalen peper.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de witlof ca. 5 minuten, tot de geitenkaas licht gesmolten is. Serveer de amuse witlofschuitje direct.
Of je nu kiest voor het originele recept of je eigen draai eraan geeft, deze gevulde witlofblaadjes zijn een smakelijke toevoeging aan elke tafel.
Meer: makkelijke voorgerechten!
Heel anders dan de witlofblaadjes met geitenkaas, maar ook een geweldige amuse: brioche met paté, eend en vijg.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?