Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten

  • Hoeveelheid: 12
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 15m

Gevulde witlof, een lekker amuse hapje. Bij dit recept zijn de witlofblaadjes gevuld met geitenkaas, walnoten, bosui en honing. Super lekker, gezond en heel simpel.

Witlof, lekker en gezond

Er zitten weinig calorieën in witlof. Witlof bevat veel kalium en vitamine C, veel vezels, vitamines en mineralen. Leuk aan dit hapje is dat je kan variëren met de kaas. Probeer ook eens met blauwaderkaas, echt een aanrader met peer, noten en balsamicoazijn.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 bosui
  • Geitenkaas
  • Honing
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de onderkant van de stronkjes witlof eraf en snij de stronkjes doormidden. Verwijder het bittere midden en verdeel de blaadjes over een ovenschaal.

Stap2

Hak de walnoten fijn en snij de bosui in dunne ringen. Besmeer alle blaadjes met geitenkaas en verdeel de walnoten en de ringetjes bosui erover.

Stap3

Verdeel een beetje honing over de blaadjes en bestrooi ze met een snufje peper. Zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de geitenkaas smelt.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

819

Commentaar op recept

  1. posted by Emma on 27 mei 2016

    Per ongeluk maar 2 sterren beoordeeld, moest 5 zijn. Heerlijk recept!! En supersnel klaar.

    • posted by Jan on 19 november 2017

      jan geeft dit recept 5 sterren super voor een klein gezelschap

    • posted by Jan on 8 december 2017

      Het is een eenvoudig recept , maar wel lekker plus vlug klaar is zeker vijf sterren waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab