Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten

  • Hoeveelheid: 12
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 15m

Maak deze heerlijke witlofblaadjes met geitenkaas, walnoten, bosui en honing in een handomdraai klaar. Heerlijk als amuse, hapje of tussendoortje.

Tip: Het hoeft niet in de oven, maar als je van gesmolten geitenkaas houdt, is dat wel erg lekker.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 bosui
  • Geitenkaas
  • Honing
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de onderkant van de stronkjes witlof eraf en snij de stronkjes doormidden. Verwijder het bittere midden en verdeel de blaadjes over een ovenschaal.

Stap2

Hak de walnoten fijn en snij de bosui in dunne ringen. Besmeer alle blaadjes met geitenkaas en verdeel de walnoten en de ringetjes bosui erover.

Stap3

Verdeel een beetje honing over de blaadjes en bestrooi ze met een snufje peper. Zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de geitenkaas smelt.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

153

Commentaar op recept

  1. posted by Emma on 27 mei 2016

    Per ongeluk maar 2 sterren beoordeeld, moest 5 zijn. Heerlijk recept!! En supersnel klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab