Worstjes in tomatensaus (tapas)

Worstjes in tomatensaus (tapas)

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Kleine worstjes in heerlijke tomatensaus. Lekker als bijgerecht of tapasgerecht. Eet lekker met wat patatas bravas.

Worstje met bite

Worstje met bite in een tomatensaus van knoflook en zongedroogde tomaten. Een simpel zelfmaak recept.

Ingrediënten

  • 5 dunne worstjes
  • blikje tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 pot zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

  1. Lek de zongedroogde tomaten uit en bewaar 1 eetlepel olie hiervan. Doe de eetlepel olie in een pak en snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in de pan met olie.
  2. Voeg de tomatenpuree toe aan de knoflook en ui. Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de pan. Giet er 150 ml water bij en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Doe naar smaak peper, zout en suiker bij het tomatenmengsel.
  3. Snij de worstjes in drieën en bak ze bruin. Verdeel de tomatensaus over 4 schaaltjes en leg de worstjes er in.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Kris Meys 13 maart 2022 at 08:44 - Reply

    Lekker!!!!!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024