Zelf granola maken met kokos
Granola met havermout, noten en zaden, geroosterd in de oven. Het lijkt op cruesli, maar dan een stuk gezonder! Zelf granola maken met kokos is supermakkelijk en geeft je dag een gezonde kick. Met havermout, noten en zaden als basis kun je eindeloos variëren. Voeg stukjes pure chocola of fruit toe voor extra smaak. Heerlijk over kwark of yoghurt. Zelfgemaakt? Altijd het allerlekkerst - granola met kokos – simpel en gezond.
Maak ook eens kerstgranola!
Zelf granola maken met havermout, kokos, noten en zaden? Een knapperig en gezond ontbijt! Voeg honing, chocolade of je favoriete extra’s toe.
Ingrediënten
- 150 gr havermout
- 75 gr gebroken lijnzaad
- 50 gr sesamzaad
- 25 gr kokossnippers
- 50 gr gemengde noten
- 1 tl kaneel
- 4 el honing
- 1½ el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de havermout, lijnzaad, sesamzaad, kokossnippers, grofgehakte noten en kaneel in een kom. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en druppel de honing erover.
- Bak de granola 15 minuten in de oven, tot het goudbruin en knapperig is. Schep halverwege even om voor een gelijkmatige garing.
- Laat de granola met kokos volledig afkoelen en meng er naar smaak gedroogd fruit of stukjes chocola door.
Met een gemiddelde portiegrootte van 40 gram, haal je hier ongeveer 13 porties uit.
Maak ook eens mueslirepen! Net even anders dan deze noten granola met kokos.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?