Couscous met gehakt en Italiaanse groente
Couscous met gehakt, Italiaanse groente en couscouskruiden. Een gerecht zoals couscous dat kan met zoveel variatie. Couscous is naast gezond ook enorm eenvoudig om klaar te maken. Deze versie met rundergehakt en Italiaanse groentemix is favoriet. Makkelijk couscous recept, probeer 't eens.
Couscous met vega gehakt
Couscous met vega gehakt dat zou je prima kunnen doen. Gebruik hiervoor het rul gehackt van De Vegetarische Slager, dit hoef je alleen even kort te bakken, het smaakt geweldig lekker.
Voor erbij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Couscous met gehakt en Italiaanse groente
Ingrediënten
- 300 gr rundergehakt
- 300 gr couscous
- 400 gr Italiaanse groentemix
- 100 gr rozijnen
- 15 gr peterselie
- 1 el couscous kruidenmix
- 1 bouillonblokje
Instructies
- Wel de rozijnen in lauwwarm water. Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erbij. Schep om en laat 10 minuten staan.
- Neem een diepe (wok)pan en verwarm deze op het fornuis. Doe het gehakt in de pan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en knoflook. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak deze mee.
- Snij de helft van de peterselie fijn. Roer de couscous goed door met een vork. Giet de rozijnen af. Zet het fornuis uit. Doe de couscous en de rozijnen bij het gehakt-groentemengsel en schep om.
- Verdeel de couscouskruiden naar smaak over de couscous en schep hierna om. Voeg als laatste de peterselie toe.
Eet met yoghurt en komkommersalade. Tip! Neem quinoa mocht je glutenvrij willen eten in plaats van couscous.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?