Frittata met geitenkaas en doperwten

Frittata met geitenkaas en doperwten

Frittata met geitenkaas en doperwten een omelet op z'n Italiaans perfect voor op de hapjestafel. Je maakt 'm makkelijk, snij in stukjes en eet de frittata met olijven.

Deze gevulde omelet op z'n Italiaans ofwel frittata is oorspronkelijk een soort van leftover gerecht voor al je restjes uit de koelkast. Dit frittata recept is goed gevuld met de lekkerste ingrediënten.

Ook lekker: crostini zelf maken.

 

Frittata met geitenkaas en doperwten recept

Frittata met geitenkaas

4.5 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Frittata met geitenkaas en doperwten ’n omelet op z’n Italiaans. Je maakt ‘m makkelijk en snel verdeel in stukjes.
Gang Hapjes, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 220

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 50 ml room
  • 3 el munt vers
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 250 gr doperwten (vers)

Optioneel

  • 240 gr olijven zwart

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een grote kom en klop hierin de eieren los. Meng de room bij de eieren, hak de munt fijn en meng mee. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper.
  • Neem een ovenpan en bedek de bodem met de doperwten. Schenk het ei mengsel erbij. Snij de geitenkaas in plakjes en leg er bovenop.
  • Bak de frittata met munt in zo’n 20 minuten goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en snij in stukjes.

Eet lekker met een dot dikke yoghurt lauwwarm of als koud hapje met olijven en rucola.

Ook lekker: frittata met spinazie en champignons.

Frittata geitenkaas en doperwten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024