Hollandse visschotel uit de oven

Hollandse visschotel uit de oven

Ovenschotel met bloemkool
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 580

Hollandse visschotel uit de oven, ’n ovenschotel met bloemkool en vis ook voor als je geen liefhebber van vis bent, is deze visschotel een aanrader. Makkelijk te maken ’n voedzaam recept.

Hollandse visschotel met bloemkool

Vis uit de oven is heerlijk zo ook deze Hollandse visschotel met bloemkool, een romig ovengerecht en een perfecte combinatie voor de doordeweekse dag.

Kabeljauw zit tjokvol vitamines en mineralen, vitamine B11, B12, kalium, fosfor en magnesium.

Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Hollandse visschotel uit de oven recept

Hollandse visschotel uit de oven

3.7 van 57 stemmen
Recept afdrukken
Hollandse visschotel uit de oven, ’n ovenschotel met bloemkool en vis. Makkelijk te maken ’n voedzaam recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 580

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 bloemkool
  • 300 gr kabeljauwhaas
  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool met een snuf zout of in bouillon in 6 minuten beetgaar.
  • Snij de uien in parten. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 minuten. Snij de vis in stukken. Bestrooi de vis met 1 tl kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis tussen de bloemkool en verdeel daarover de aardappelschijfjes. Verwarm de crème fraîche en klop los met 1 tl kerriepoeder, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak. Verdeel over de ovenschotel en verdeel de laatste kaas hierover.
  • Bak de visschotel in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Vis ovenschotel maak je zó.

Ook lekker: zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm zo easy, snel en lekker.

Hollandse visschotel met bloemkool recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. MArianne 4 februari 2020 at 18:56 - Reply

    Lekkér! De vis en aardappels waren niet helemaal warm. Ik zou de schotel eerst zonder crème fraiche en kaas in de oven zetten en deze 2 ingrediënten later toevoegen. Ik ga het nog eens maken.

  2. Esli 26 oktober 2021 at 19:48 - Reply

    Ik heb de ovenschotel gemaakt, was lekker maar niet helemaal gaar genoeg naar m’n zin, ik ga ‘m ook verder verbeteren versie 2.0 naar onze smaak, wat meer kruiden erin. Ik heb kerrie poeder en curry madras kruiden gebruikt maar er mag nog wel iets kruidigers / meer smaak bij. En de aardappelschijfjes misschien vervangen door aardappelpuree en dan kaas erover en onder de grill. Maar lekker recept hoor! Ik ga het zeker nog een keer proberen.

    • Miranda Bernáth 27 oktober 2021 at 14:28 - Reply

      Dank voor je feedback Esli, we gaan dit recept herkoken en herschrijven dus ben erg blij met je reactie. Ik zal je feedback meenemen en je zal binnenkort een update gaan zien.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024