Pad Thai met cashewnoten

2015-12-16
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Klaar in: 20m
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Het beroemde Thaise gerecht, maar dan met cashewnoten in plaats van pinda’s! Super snel klaar en super lekker! Ideaal voor alle Azië liefhebbers.

Tip: Lekker met wat kroepoek.

Benieuwd naar meer Aziatische gerechten? Kijk dan eens bij onze Aziatische recepten.

IMG_2371

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 300 gram rijstnoedels (miehoen)
  • 2 handjes cashewnoten
  • 125 gram taugé
  • 1 bosje lente-uitjes

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de knoflookteentjes en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit kokosolie in een wok. Voeg de knoflook en de kip toe en schep goed om. Laat ondertussen de noedels in warm water een paar minuutjes weken. Als de kip gaar is, voeg dan de vissaus en suiker toe. Breek de eieren boven de wok en schep om tot het ei gestold is.

Stap2

Voeg een flinke scheut water toe aan de wok en voeg de noedels toe. Schep het geheel om tot de noedels gaar en zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als al het vocht is opgelost en de noedels nog niet helemaal gaar zijn. Voeg de cashewnoten en lente-uitjes toe en schep nog een halve minuut door. Verdeel het gerecht over 4 borden en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Het leuke aan koken vind ik..

Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Waardeer dit recept

0 personen hebben dit recept gewaardeerd

Gerelateerde recepten:
  • img_4460

    Bami met tempeh en satesaus

  • img_4482

    Risotto met courgette en kastanjechampignons

  • img_4137

    Aardappelsalade met ham

  • img_4379

    Stoofpannetje met kip

  • img_4143

    Teriyaki-honing noedels

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.