Aioli

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Aioli, ook wel knoflookmayonaise genoemd, is heerlijk op een stukje brood of als saus bij diverse tapas gerechten.

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 el citroensap of witte wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook (gepeld)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 5 el maïsolie of olijfolie
  • 1 à 2 tl zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Doe de eidooier, het citroensap, de knoflook en wat zout en peper in een keukenmachine. Pureer het tot een gelijkmatig mengsel.

Stap2

Terwijl de keukenmachine draait, voeg je geleidelijk de olijfolie en daarna de maisolie toe. Doe dit in het begin beetje bij beetje. Als je de helft hebt toegevoegd, kun je de rest in grotere hoeveelheden toevoegen. De aioli is klaar als de saus dik en glad is.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab