Aioli

Heerlijke knoflookmayonaise
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Aioli, ook wel knoflookmayonaise genoemd, heerlijk met een stuk brood of als dip bij tapas gerechten.

Aioli, een populaire dip

Aioli is lekker en populair. Het wordt gemaakt van knoflook, olijfolie en ei. Maak deze lekker zelf zonder moeite!

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 5 el maïsolie of olijfolie
  • 1 tl zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. 1Mix de eidooier, het citroensap, de gepelde knoflook, zout en peper in een keukenmachine. Pureer dit tot een gelijkmatig mengsel.
  2. 2Terwijl de keukenmachine draait, voeg je geleidelijk de olijfolie en daarna de maisolie toe. Doe dit in het begin beetje bij beetje. Als je de helft hebt toegevoegd, kun je de rest in grotere hoeveelheden toevoegen. De aioli is klaar als de saus dik en glad is.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...