Aioli recept met citroen
Knoflookmayonaise- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 190
Aioli recept met citroen ofwel knoflookmayonaise. ’n Heerlijke dip voor een stuk brood of bij ’n tapas gerecht, ’n simpel aioli recept. Maar hoe maak je aioli?
Aioli maken
Aioli maken dat heb je zó gedaan. ’t Is lekker en favoriet, gemaakt van knoflook, olijfolie en ’n eidooier. Maak deze dip zelf zonder moeite voor bij de borrel of bbq. Aioli maken is simpel.
Hoe maak je aioli
- Pel en pers de knoflook zo fijn mogelijk en mix samen met de eidooier, het citroensap, zout en peper in een keukenmachine tot een gelijkmatig mengsel.
- Terwijl de keukenmachine draait, voeg je geleidelijk de olijfolie en daarna de (mais)olie toe. Doe dit in het begin beetje bij beetje. Als je de helft hebt toegevoegd, kun je de rest in grotere hoeveelheden toevoegen. De aioli is klaar als de saus dik en glad is. Hoe maak je aioli, zó.
Ook lekker: Romige mayonaise maken met mosterd en azijn. Lekker lobbig, tikje zuur en heerlijk zacht.