Appelbeignets maken

Appelbeignets maken

Appel bloem en vanille
  • Aantal: 15
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min

Appelbeignets maken met appel bloem en vanille, melk en water en voilà, ’t staat zó op tafel. Oud en nieuw en nieuwjaarsdag met deze klassieker ’n feest recept!

Simpele appelbeignets

Simpele appelbeignets écht lekker en zo makkelijk zelf te maken. Verwarm de olie vast voor tot max 180 graden in een frituurpan of gietijzeren pan.

Beignets met fruit

Appelbeignets met fruit zoals banaan of verse ananas (uit blik blijft niet lekker plakken) of misschien heb je nog stoofpeertjes liggen ’t nieuwe jaar lekker fruitig beginnen. Het basis beslag recept voor appelbeignets is perfect voor je leftover fruit.

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 ei
  • 50 ml melk lauwwarm
  • 5 stevige appelen

Optioneel

  • 1 tl droge gist voor ’n extra luchtig deeg
Appbeignets recept

Appelbeignets bakken

  1. Meng de bloem met de vanillesuiker, het ei, eventuele gist en ’n snuf zout naar smaak. Meng met de melk en 50 ml handwarm water tot een beslag van vla dikte.
  2. Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en snij plakken van zo’n 1,5 cm dik. Haal de appelplakken door het beslag en frituur ze in zo’n 4 minuten bruin in olie van 170 graden. Draai tussendoor een keer om.
  3. Laat uitlekken en maak de beignets af met kaneelsuiker of poedersuiker naar smaak. Appelbeignets bakken doe je zó.

Ook lekker: Glutenvrije oliebollen of eet jij liever vegan oliebollen?

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024