Maak simpele appelbeignets met appel, bloem, vanille, melk en water – een feestelijk recept voor Oud en Nieuw of elke speciale gelegenheid! Deze klassieke lekkernij is eenvoudig te maken en heerlijk om zelf te bereiden. Verwarm de olie tot maximaal 180 graden in een frituurpan of gietijzeren pan voordat je begint.
Je kunt ook variëren met ander fruit, zoals banaan of verse ananas (uit blik blijft minder goed plakken), of zelfs stoofpeertjes voor een extra feestelijke touch. Dit basisbeslag voor appelbeignets is perfect voor overgebleven fruit en zorgt voor een smakelijk begin van het nieuwe jaar.
Recept afdrukken
Appelbeignets maken met appel, bloem en vanille. Voilà, staat zó op tafel, oud en nieuw klassieker feest recept!
Ingrediënten
- 50 gr bloem
- 1 el vanillesuiker
- 1 ei
- 50 ml melk lauwwarm
- 5 appelen (stevig)
Optioneel
- 1 tl droge gist voor extra luchtig deeg
Instructies
- Meng de bloem met de vanillesuiker, het ei, eventuele gist en een snuf zout naar smaak. Voeg de melk en 50 ml handwarm water toe en roer tot je een beslag van vla-dikte hebt.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
- Verhit olie tot 170 graden in een frituurpan of diepe pan.
- Haal de appelplakken door het beslag en frituur ze in de hete olie gedurende ongeveer 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Draai de appelplakken halverwege om voor een gelijkmatige goudbruine kleur.
- Haal de beignets uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de beignets met kaneelsuiker of poedersuiker naar smaak. En voilà, zo maak je appelbeignets!
Ook lekker: glutenvrije oliebollen of eet jij liever vegan oliebollen?
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?