Glutenvrije oliebollen
- Aantal: 20
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur en 10 min
Glutenvrije oliebollen altijd feest. Oliebollen die je eigenlijk het hele jaar door zou willen bakken, zó lekker. Maak lekker veel een dubbel recept en gooi wat oliebollen in de vriezer. Heel simpel om deze glutenvrije oliebollen zelf te bakken in een wok hete olie op het vuur.
Oliebol met rozijnen of krenten
Ze zijn heerlijk naturel maar een oliebol met rozijnen of krenten kan natuurlijk ook. Even van te voren laten wellen en mix dan door het oliebollendeeg na het rijzen. En wel midden in het beslag, als ze te veel aan de buitenkant zitten en je gaat ze bakken in de frituur worden ze snel wat donker.
De oliebollen kun je prima bewaren, je kunt ze gewoon opwarmen in de oven, echt heerlijk oliebol met vulling!
Zó maak je oliebollen glutenvrij
- Verwarm de oven voor op 50 graden en meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom (het water niet in één keer, soms is minder al genoeg) en mix goed door elkaar.
- Doe het beslag in een bakblik en laat in de oven rijzen tot het twee keer zo veel is geworden. Roer het beslag na het rijzen nog even door, het zal dan weer een beetje in elkaar zakken.
- Verwarm een wok met de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met 2 lepels bolletjes in de olie en keer ze tussendoor af en toe om. Bak de oliebollen in 5 minuten. Laat goed uitlekken en leg op papieren servetten.
Maak af met poedersuiker, zó maak je oliebollen glutenvrij. Happy new year!
Ook lekker vegan oliebollen. Of maak deze oliebollen eens.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?