Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen

Altijd feest!
  • Aantal: 20
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 1 uur en 10 min

Oliebollen die je eigenlijk het hele jaar door zou willen bakken, zo lekker! Ik maak dan ook altijd een dubbel recept en hoop dat er nog wat oliebollen de vriezer halen. Heel simpel om deze glutenvrije oliebollen zelf te bakken. Ik doe het nog altijd met een wok hete olie op het vuur.

Glutenvrije oliebollen in de frituurpan

Oliebol met rozijnen of krenten

Ze zijn heerlijk naturel maar een oliebol met rozijnen of krenten kan natuurlijk ook. Even van te voren laten wellen en mix dan door het oliebollendeeg na het rijzen. En wel midden in het beslag, als ze te veel aan de buitenkant zitten en je gaat ze bakken in de frituur worden ze snel wat donker.

De oliebollen kun je prima bewaren, je kunt ze gewoon opwarmen in de oven, echt heerlijk oliebol met vulling!

Oliebollen glutenvrij deeg

Ingrediënten

  • 440 ml warme melk
  • 350 ml warm water
  • 50 gr suiker
  • 16 gr gedroogde gist
  • 500 gr glutenvrije bloem
  • 1 fles zonnebloemolie
  • poedersuiker

Zó maak je oliebollen glutenvrij

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden en meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix goed door elkaar.
  2. Doe het beslag in een bakblik en laat in de oven rijzen tot het twee keer zo veel is geworden. Roer het beslag na het rijzen nog even door, het zal dan weer een beetje in elkaar zakken.
  3. Verwarm een wok met de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met 2 lepels bolletjes in de olie en keer ze tussendoor af en toe om. Bak de oliebollen in 5 minuten. Laat goed uitlekken en leg op papieren servetten. Maak af met poedersuiker, zó maak je oliebollen glutenvrij. Happy new year!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...