Vegan oliebollen
- Aantal: 30
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 60 min
- Klaar in: 85 min
- Kcal: 155
Vegan oliebollen zijn de perfecte traktatie voor iedereen die wil genieten van traditionele Nederlandse lekkernijen zonder dierlijke producten. Deze heerlijke, luchtige bollen zijn niet alleen diervriendelijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Met een paar simpele ingrediënten en stappen, tover je in een handomdraai een schaal vol goudbruine oliebollen op tafel. Ideaal voor Oud en Nieuw of gewoon als tussendoortje. Laat het feest maar beginnen!
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 el citroensap
- 100 gr rozijnen
- 500 ml havermelk
- 3 el appelmoes
- 500 gr bruine rijstmeel
- 7 gr droge gist
- 1 tl suiker
- 2 tl kaneel
- 1 fles zonnebloemolie
- poedersuiker
Instructies
- Schil en snij de appel in stukjes, besprenkel met het citroensap en meng met de rozijnen. Meng het rijstmeel met de suiker en kaneel in een andere kom.
- Maak de havermelk lauwwarm meng 't gist erbij en schenk bij het meelmengsel samen met de appelmoes en roer tot een glad beslag. Voeg ook de rozijnen en appelstukjes toe. Dek de kom af met een theedoek en laat één uur rijzen op een iets wat warme plek tot het deeg is gestegen.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Schep met 2 lepels bolletjes in de olie en keer ze tussendoor om. Bak de oliebollen in vijf minuten krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Maak af met poedersuiker, vegan oliebollen recept, zó doe je dat.
Oud en Nieuw, het is er bijna, op naar een leuke oudejaarsavond met de lekkerste vegan oliebollen!
Ook lekker oliebollen glutenvrij. Of maak deze oliebollen eens.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?