Vegan oliebollen

Vegan oliebollen

      • Aantal: Aantal 30
      • Bereidingstijd: Bereidingstijd 25 min
      • Wachttijd: Wachttijd 60 min
      • Klaar in: Klaar in 85 min
      • Kcal: Calorieën 155

Vegan oliebollen zijn de perfecte traktatie voor iedereen die wil genieten van traditionele Nederlandse lekkernijen zonder dierlijke producten. Deze heerlijke, luchtige bollen zijn niet alleen diervriendelijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Met een paar simpele ingrediënten en stappen, tover je in een handomdraai een schaal vol goudbruine oliebollen op tafel. Ideaal voor Oud en Nieuw of gewoon als tussendoortje. Laat het feest maar beginnen!

Ingrediënten

      • 1 appel
      • 1 el citroensap
      • 100 gr rozijnen
      • 500 ml havermelk
      • 3 el appelmoes
      • 500 gr bruine rijstmeel
      • 7 gr droge gist
      • 1 tl suiker
      • 2 tl kaneel
      • 1 fles zonnebloemolie
      • poedersuiker
Vegan oliebollen oud en nieuw

Instructies

      1. Schil en snij de appel in stukjes, besprenkel met het citroensap en meng met de rozijnen. Meng het rijstmeel met de suiker en kaneel in een andere kom.
      2. Maak de havermelk lauwwarm meng 't gist erbij en schenk bij het meelmengsel samen met de appelmoes en roer tot een glad beslag. Voeg ook de rozijnen en appelstukjes toe. Dek de kom af met een theedoek en laat één uur rijzen op een iets wat warme plek tot het deeg is gestegen.
      3. Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Schep met 2 lepels bolletjes in de olie en keer ze tussendoor om. Bak de oliebollen in vijf minuten krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Maak af met poedersuiker, vegan oliebollen recept, zó doe je dat.

Oud en Nieuw, het is er bijna, op naar een leuke oudejaarsavond met de lekkerste vegan oliebollen!

Ook lekker oliebollen glutenvrij. Of maak deze oliebollen eens.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren