Vegan oliebollen

Vegan oliebollen

De lekkerste
  • Aantal: 30
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur en 25 min
  • Kcal: 155

Vegan oliebollen de lekkerste met appel en rozijnen die je uiteraard ook weg kan laten. Gemaakt met havermelk ’t is echt een succes. Geniet van je vegan oudejaarsparty!

Oliebollen zonder frituurpan

Oliebollen zonder frituurpan dat kan perfect, oliebollen niet uit de oven maar uit de wok. Zet de wok met olie op het vuur en bak er op los, hou wel de temperatuur in de gaten met een thermometer.

Gebruik je liever sojamelk, dat kan. Met meel zou je ook kunnen variëren denk aan tarwemeel. Dan is je oliebol nog wel vegan maar niet meer glutenvrij.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 el citroensap
  • 100 gr rozijnen
  • 500 ml havermelk
  • 3 el appelmoes
  • 500 gr bruine rijstmeel
  • 7 gr droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 fles zonnebloemolie
  • poedersuiker
Vegan oliebollen oud en nieuw

Vegan oliebollen recept

  1. Schil en snij de appel in stukjes, besprenkel met ’t citroensap en meng met de rozijnen. Meng het rijstmeel met de suiker en kaneel in een andere kom.
  2. Maak de havermelk lauwwarm meng’t gist erbij en schenk bij het meelmengsel samen met de appelmoes en roer tot een glad beslag. Voeg ook de rozijnen en appelstukjes toe. Dek de kom af met een theedoek en laat één uur rijzen op een iets wat warme plek tot het deeg is gestegen.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Schep met 2 lepels bolletjes in de olie en keer ze tussendoor om. Bak de oliebollen in vijf minuten krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Maak af met poedersuiker, vegan oliebollen recept, zó doe je dat.

Oud en Nieuw, ’t is er bijna, op naar een leuke oudejaarsavond met de lekkerste vegan oliebollen!

Ook lekker oliebollen glutenvrij. Of maak deze oliebollen eens.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 6 stemmen.
Please wait...