Babi pangang met sperziebonen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 25m

Maak nu zelf heerlijke babi pangang met dit recept. Samen met de atjar, sperziebonen en rijst is het een super makkelijke en lekkere avondmaaltijd.

Tip: ook lekker met wat taugé erdoor.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 500 gram babi pangang roerbaksaus
  • 350 gram atjar tjampoer

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.

Stap2

Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin het vlees ongeveer 3 minuten. Haal vervolgens het vlees uit de pan.

Stap3

Bak de ui en sperziebonen in dezelfde pan ook 3 minuten. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Voeg de saus toe en verwarm deze mee.

Stap4

Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Schep de rijst, saus en atjar op 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

91

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab