Babi pangang met sperziebonen

Babi pangang met sperziebonen

Zacht en krokant
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 690

Babi pangang met sperziebonen zacht en krokant, ’n lekker en voedzaam recept om simpel zelf te maken. Voor extra bite voeg je taugé toe.

Babi pangang met boontjes

Babi pangang met boontjes, babi is varken en pangang betekend geroosterd afkomstig van de Maleis-Indonesische taal.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 ui
  • 500 gr sperziebonen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 gr varkensvleesreepjes
  • 500 gr babi pangang roerbaksaus
  • 350 gr atjar tjampoer

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar, pel en snipper de ui.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin het vlees zo’n 3 minuten om en om. Haal vervolgens het vlees uit de pan.
  3. Bak de ui en sperziebonen in dezelfde pan ook 3 minuten. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Voeg de saus toe en verwarm deze mee.
  4. Proef en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout. Schep de rijst, saus en atjar op de borden.

Maak af met krokante uitjes en kroepoek.

Ook lekker: Babi pangang met paksoi en rijst met atjar, ’n simpel en snel recept. ’t staat echt zó op tafel.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen