Babi pangang met sperziebonen

Zacht en krokant
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Lekker hoor! Heerlijke babi pangang, zelf zo gemaakt met dit recept. Samen met de atjar, sperziebonen en rijst is het echt een super makkelijk, voedzaam en lekker gerecht. Voor wat extra bite kun je wat taugé toevoegen.

Babi pangang, een geroosterd varkentje

Een geroosterd varkentje, dat is Babi pangang! De naam komt van de Maleis-Indonesische woorden. Babi, betekend varken en Panggang betekend geroosterd.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 500 gram babi pangang roerbaksaus
  • 350 gram atjar tjampoer

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
  2. 2Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin het vlees ongeveer 3 minuten. Haal vervolgens het vlees uit de pan.
  3. 3Bak de ui en sperziebonen in dezelfde pan ook 3 minuten. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Voeg de saus toe en verwarm deze mee.
  4. 4Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Schep de rijst, saus en atjar op de borden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...