
Babi pangang met sperziebonen
Zacht en krokant- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
Lekker hoor! Heerlijke babi pangang, zelf zo gemaakt met dit recept. Samen met de atjar, sperziebonen en rijst is het echt een super makkelijk, voedzaam en lekker gerecht. Voor wat extra bite kun je wat taugé toevoegen.
Babi pangang, een geroosterd varkentje
Een geroosterd varkentje, dat is Babi pangang! De naam komt van de Maleis-Indonesische woorden. Babi, betekend varken en Panggang betekend geroosterd.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin het vlees ongeveer 3 minuten. Haal vervolgens het vlees uit de pan.
- Bak de ui en sperziebonen in dezelfde pan ook 3 minuten. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Voeg de saus toe en verwarm deze mee.
- Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Schep de rijst, saus en atjar op de borden.
Geef een reactie