Babi pangang met sperziebonen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 25m

Lekker hoor! Heerlijke babi pangang, zelf zo gemaakt met dit recept. Samen met de atjar, sperziebonen en rijst is het echt een super makkelijk, voedzaam en lekker gerecht. Voor wat extra bite kun je wat taugé toevoegen.

Babi pangang, een geroosterd varkentje

Een geroosterd varkentje, dat is Babi pangang! De naam komt van de Maleis-Indonesische woorden. Babi, betekend varken en Panggang betekend geroosterd.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 500 gram babi pangang roerbaksaus
  • 350 gram atjar tjampoer

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.

Stap2

Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin het vlees ongeveer 3 minuten. Haal vervolgens het vlees uit de pan.

Stap3

Bak de ui en sperziebonen in dezelfde pan ook 3 minuten. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Voeg de saus toe en verwarm deze mee.

Stap4

Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Schep de rijst, saus en atjar op 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

391

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab