Banaan pecannoten cake taart

Banaan pecannoten cake taart

Een taart en cake in één
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur en 15 min
  • Klaar in: 1 uur en 40 min

Banaan pecannoten cake taart om te smullen. Een taart en cake in één. De bananen maken ‘m lekker zoet en de noten geven de taart-cake een knapperige bite. Maak de banaan noten cake zelf met dit eenvoudige recept.

Banaan en pecannoten of bananencake

Banaan en pecannoten of bananencake, ’t is altijd goed. Maak eventueel af met gezouten caramel. En ook fijn om te weten: pecannoten zijn gezond. Vul de taart eventueel aan met ’n noten mix.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 80 gr pecannoten
  • 450 gr cakemix
  • 200 gr boter
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 tl citroensap

Banaan pecannoten cake recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak 3/4 van de pecannoten en pureer één banaan. Bereid het cakebeslag van de mix volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng de gehakte pecannoten en de gepureerde banaan met het beslag. Snij de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
  2. Vet de springvorm in en verdeel de helft van het beslag over de bodem en leg de plakjes banaan erop. Schep de rest van het beslag er bovenop en maak de cake af met de overgebleven pecannoten en eventueel andere noten.
  3. Bak de banaanpecannotentaart-cake in 1 uur en 15 minuten in de oven gaar. Als de taart afgekoeld is kun je deze nog afmaken met plakjes banaan. Banaan pecannoten cake recept maak je zó.

Ook lekker: Bananenbrood met dadels.

Meer taart recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 12 stemmen.
Please wait...