Banaan-pecannoten cake taart om van te genieten! Een heerlijke combinatie van taart en cake in één. De bananen zorgen voor een natuurlijke zoetheid, terwijl de pecannoten een knapperige bite toevoegen. Met dit eenvoudige recept maak je zelf deze verrukkelijke banaan-noten cake. Of het nu gaat om banaan en pecannoten of gewoon een klassieke bananencake, het is altijd een succes. Voor een extra luxe touch kun je de taart afmaken met gezouten karamel.
Pecannoten zijn hartstikke gezond! Voeg eventueel een notenmix toe voor extra variatie.
Ook lekker: bananenbrood met dadels.
Recept afdrukken
Banaan pecannotentaart-cake, cake in de vorm van taart, zoete banaan en een bite van pecannoten, een simpel recept.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak ¾ van de pecannoten grof en pureer één banaan tot een gladde massa.
- Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de gehakte pecannoten en de gepureerde banaan door het beslag.
- Vet een springvorm goed in met boter of olie. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bodem van de vorm. Leg de plakjes banaan eroverheen.
- Schep de rest van het beslag bovenop de banaanplakjes. Garneer de cake met de overgebleven pecannoten en eventueel extra noten naar keuze.
- Bak de banaan-pecannotencake in ongeveer 1 uur en 15 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen op een rooster.
- Maak de afgekoelde pecannoten taart eventueel af met extra plakjes banaan.
Meer taartrecepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
We hebben gesmuld van ’t recept. Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt en bovenop de taart karamelslagroom (recept Rutger bakt) gedaan, dat smaakte goed!