Banaan pecannoten cake taart
Een taart en cake in één- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 1 uur en 15 min
- Klaar in: 1 uur en 40 min
Banaan pecannoten cake taart om te smullen. Een taart en cake in één. De bananen maken ‘m lekker zoet en de noten geven de taart-cake een knapperige bite. Maak de banaan noten cake zelf met dit eenvoudige recept.
Banaan en pecannoten of bananencake
Banaan en pecannoten of bananencake, ’t is altijd goed. Maak eventueel af met gezouten caramel. En ook fijn om te weten: pecannoten zijn gezond. Vul de taart eventueel aan met ’n noten mix.
Banaan pecannoten cake recept
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak 3/4 van de pecannoten en pureer één banaan. Bereid het cakebeslag van de mix volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng de gehakte pecannoten en de gepureerde banaan met het beslag. Snij de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
- Vet de springvorm in en verdeel de helft van het beslag over de bodem en leg de plakjes banaan erop. Schep de rest van het beslag er bovenop en maak de cake af met de overgebleven pecannoten en eventueel andere noten.
- Bak de banaanpecannotentaart-cake in 1 uur en 15 minuten in de oven gaar. Als de taart afgekoeld is kun je deze nog afmaken met plakjes banaan. Banaan pecannoten cake recept maak je zó.
Ook lekker: Bananenbrood met dadels.
Meer taart recepten.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
We hebben gesmuld van ’t recept. Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt en bovenop de taart karamelslagroom (recept Rutger bakt) gedaan, dat smaakte goed!