Broccolisoep met kokos en avocado
Rode ui en chilivlokken- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Zo maak je vegan broccolisoep met kokosmelk
- Was en snij de broccoli, schil en snij de ui in ringen, haal het vruchtvlees uit de schil van de avocado. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui kort.
- Voeg de broccoli, avocado, verse peper en chilivlokken toe aan de ui en bak kort mee. Voeg de bouillon toe en zet het vuur hoog. Als de broccolisoep begint te koken zet je het vuur laag. Laat het zachtjes koken zo’n 15 minuten. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
- Maal de soep fijn met een staafmixer of blender. Voeg de kokosmelk toe en kook nog even zo’n vijf minuten zodat de broccolisoep met kokosmelk goed heet is. Serveer met crème fraîche en vers basilicum blad. Zó maak je vegan broccolisoep met kokosmelk.
De crème fraîche kan je vervangen voor een plantaardige variatie op room van haver, rijst of soja. Geniet van je je vegan broccolisoep met kokosmelk en avocado.
Ook lekker, broccolirijst. Zo maak je ’t.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen