Broccolisoep met kokos en avocado

Broccolisoep met kokos en avocado

Rode ui en chilivlokken
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Broccolisoep met kokos en avocado romig met rode ui en chilivlokken, makkelijk te maken soep met wat pit én lekker gezond.

Avocado in je soep

Avocado in je soep, supersnel te maken, te gek lekker romige soep in no time aan tafel! Eet met wat versgebakken brood en je maaltijd is af.

Ingrediënten

  • 300 gr broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • verse peper
  • 700 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk

Optioneel

  • 100 ml creme fraiche
  • handje basilicum blaadjes
Broccolisoep met kokos en avocado recept

Zo maak je vegan broccolisoep met kokosmelk

  1. Was en snij de broccoli, schil en snij de ui in ringen, haal het vruchtvlees uit de schil van de avocado. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui kort.
  2. Voeg de broccoli, avocado, verse peper en chilivlokken toe aan de ui en bak kort mee. Voeg de bouillon toe en zet het vuur hoog. Als de broccolisoep begint te koken zet je het vuur laag. Laat het zachtjes koken zo’n 15 minuten. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  3. Maal de soep fijn met een staafmixer of blender. Voeg de kokosmelk toe en kook nog even zo’n vijf minuten zodat de broccolisoep met kokosmelk goed heet is. Serveer met crème fraîche en vers basilicum blad. Zó maak je vegan broccolisoep met kokosmelk.

De crème fraîche kan je vervangen voor een plantaardige variatie op room van haver, rijst of soja. Geniet van je je vegan broccolisoep met kokosmelk en avocado.

Ook lekker, broccolirijst. Zo maak je ‘t.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...