Cake met caramel
- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 15 min
- Kcal: 446
Cake met caramel met gesuikerde noten, 'n feest recept 't vult waanzinnig, super lekker en zeker niet gezond. Homemade cake waar je wel vooruit mee kan.
Karamel zeezout cake
Karamel zeezout cake gemaakt met 'n blikje gecondenseerde melk, lekker joh!
Je zou voor een extra zoutige bite gezouten boter kunnen nemen, ik doe dat niet in dit cake recept want de zoutige crunchy bite van de top is al best voldoende.
Salted caramel cake
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak eerst de caramel, neem 60 gr boter en laat smelten in een koekenpan. Voeg 60 gr bruine basterdsuiker toe, roer goed en voeg 't blikje gecondenseerde melk toe. Blijf roeren, de caramel zal gaan bubbelen. Is 't ingedikt maar nog wel vloeibaar zet dan 't vuur uit.
- Meng 190 gr boter samen met de 100 gr suiker luchtig. Meng één voor één de eieren erdoor, het meel en 't bakpoeder. Als alles goed gemengd is schenk dan zo'n drie kwart van de caramel door 't beslag.
- Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel de zoetzoute cashews en pinda’s over de bovenkant samen met wat grove zout flakes. Bak de cake met karamel in 1 uur af in de oven. (Dek de cake na 40 minuten af met aluminium folie) Salted caramel cake maak je zó.
Ook lekker: Ontbijtkoek zonder suiker met peperkoekkruiden.
Laat de cake afkoelen. Verwarm de overgebleven caramel zodat het weer vloeibaar is en serveer bij de cake.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Mmm.. bruine rijstmeel is nergens te krijgen. 🤭 Das niet zo ‘simpel’…Wij gebruiken de volkoren tarwemeel.😋
Klopt Paula, ik haal altijd een voorraad bij Holland and Barrett. Zo zal het ook gelukt zijn?!