Cake met caramel

Cake met caramel

Met gesuikerde noten
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
  • Kcal: 446

Cake met caramel met gesuikerde noten, ’n feest recept ’t vult waanzinnig, super lekker en zeker niet gezond. Homemade cake waar je wel vooruit mee kan.

Karamel zeezout cake

Karamel zeezout cake gemaakt met ’n blikje gecondenseerde melk, lekker joh!

Je zou voor een extra zoutige bite gezouten boter kunnen nemen, ik doe dat niet in dit cake recept want de zoutige crunchy bite van de top is al best voldoende.

Ingrediënten

  • 50 gr zoetzoute cashews en pinda’s
  • 60 gr + 190 gr roomboter
  • 60 gr + 100 gr bruine basterdsuiker
  • 395 gr gecondenseerde melk (blikje)
  • 4 eieren
  • 200 gr bruine rijstmeel
  • 2 el bakpoeder
  • grove zout flakes
Cake met caramel simpel recept

Salted caramel cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak eerst de caramel, neem 60 gr boter en laat smelten in een koekenpan. Voeg 60 gr bruine basterdsuiker toe, roer goed en voeg ’t blikje gecondenseerde melk toe. Blijf roeren, de caramel zal gaan bubbelen. Is ’t ingedikt maar nog wel vloeibaar zet dan ’t vuur uit.
  2. Meng 190 gr boter samen met de 100 gr suiker luchtig. Meng één voor één de eieren erdoor, het meel en ’t bakpoeder. Als alles goed gemengd is schenk dan zo’n drie kwart van de caramel door ’t beslag.
  3. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel de zoetzoute cashews en pinda’s over de bovenkant samen met wat grove zout flakes. Bak de cake met karamel in 1 uur af in de oven. (Dek de cake na 40 minuten af met aluminium folie) Salted caramel cake maak je zó.

Ook lekker: Ontbijtkoek zonder suiker met peperkoekkruiden.

Laat de cake afkoelen. Verwarm de overgebleven caramel zodat het weer vloeibaar is en serveer bij de cake.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...