Ontbijtkoek zonder suiker bakken

Ontbijtkoek zonder suiker bakken

Ontbijtkoek zonder suiker met walnoten: perfect als tussendoortje of als kickstart van je dag. Dit gezonde bakrecept is een favoriet, vooral met een dikke laag roomboter en een royale dot pindakaas. Zelf suikervrije ontbijtkoek maken? Dat is echt zo gepiept. Even mengen, de oven in en klaar! Het mooie van deze ontbijtkoek? Hij is niet alleen suikervrij, maar ook voedzaam en makkelijk aan te passen.

Liever een extra kruidige variant? Voeg wat extra kaneel of een snuf gember toe. Geen walnoten in huis? Hazelnoten of pecannoten werken net zo goed. En als je écht uit wilt pakken, serveer je ‘m met een lik amandelpasta en een lepel honing. Deze ontbijtkoek bewijst maar weer: gezond bakken is allesbehalve saai. Snijd een plak, pak een kop thee of koffie en geniet.

Koolhydraatarm ontbijtkoek recept

Deze koolhydraatarme ontbijtkoek zonder suiker met peperkoekkruiden – of beter gezegd, een kruidige peperkoek met walnoten – is écht lekker. De specerijen geven hem die warme, nostalgische geur van versgebakken ontbijtkoek, terwijl de walnoten zorgen voor een knapperige bite. En eerlijk, wat is er nou beter dan een plak ontbijtkoek met een flinke schep gezouten boter?

Suikervrije-ontbijtkoek

Suikervrije ontbijtkoek

3.9 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Ontbijtkoek zonder suiker met walnoten: perfect als tussendoortje of als kickstart van je dag. Dit gezonde bakrecept is simpel en favoriet.
Gang Ontbijt, Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 12 plakken
calorieën 191

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 2 el peperkoekkruiden
  • 1 snuf witte peper
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 60 gr ongezouten boter
  • 5 eieren
  • 3 el Steviala Sweet Bee
  • 1 handje walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng het amandelmeel, de peperkoekkruiden, witte peper, bakpoeder en het zout door elkaar.
  • Smelt de roomboter op laag vuur en meng 't daarna met een vork door het amandelmeel mengsel.
  • Meng de eieren en de Steviala door het mengsel tot een beslag zonder klontjes.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en leg de walnoten bovenop het beslag. Bak de suikervrije ontbijtkoek in 25 minuten goudbruin.
  • Doe een prikker test om te kijken of de suikervrije ontbijtkoek gaar is. Laat afkoelen en snij in plakken.

Je kunt de ontbijtkoek zonder suiker goed een dag (afgedekt) laten staan zo zal de ontbijtkoek nog smeuïger zijn.

Dit recept komt uit het Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.

Zelf ontbijtkoek maken zonder suiker is net zo lekker als suikervrij bananenbrood.

Ontbijtkoek bakken thuis zonder suiker koolhydraatarm

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.86 from 7 votes (7 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025