Luchtige cake uit de airfryer
Maak het jezelf makkelijk en bak een luchtige cake uit de airfryer. Dit simpele airfryer bakrecept is een absolute aanrader. De basis van deze cake begint met de schil van een biologische citroen, die zorgt voor een verfrissende citroenaroma en een vleugje citrusachtige frisheid. Gecombineerd met romige boter, basterdsuiker en luchtige eieren, ontstaat een zijdezacht beslag dat de perfecte textuur van de cake garandeert.
Varieer er op los, ben je een zoetekauw, voeg extra suiker toe. Witte en bruine basterdsuiker kan beide. (Deze cake is met bruine basterdsuiker gemaakt) Vanille in plaats van citroen. Voeg chocolade stukjes toe of een handje hazelnoten, een snuf zeezout of stukjes caramel. Met een dot boter en roze Himalaya zout is favoriet.
Ingrediënten
- 1 citroen biologisch, het rasp
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 80 gr basterdsuiker bruin of wit
- 3 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
Instructies
- Rasp de schil van de biologische citroen. Klop de boter met de suiker luchtig.
- Klop de eieren los en voeg ze langzaam, een voor een, toe aan het boter-suikermengsel.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, citroenrasp en een snuf zout door het boter-ei-suikermengsel met een houten lepel of spatel, totdat het beslag luchtig is.
- Schep het beslag in een kleine ingevette bakvorm (of ovenschaaltje van 22 x 14 cm) dat in het mandje van de airfryer past.
- Zet de airfryer op 160 graden en bak gedurende 20 minuten. Verlaag de temperatuur naar 140 graden en bak nog 5 tot 8 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een cake, met een vleugje citroen in de airfryer. Perfect als tussendoortje voor het hele gezin. Probeer ook eens een perentaartje uit de airfryer.
Cake met boter en roze Himalaya zout.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?