Chelow kebab

Iraans vleesgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 2 uur 15 min
Naar het recept

Maak deze heerlijke, Iraanse specialiteit nu heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een spies dat eventueel ook op de barbecue kan!

Chelow kebab

Serveer met chelo, een Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt en half gestoofd in boter. Sumak, fris-zurig van smaak, een mengsel van verschillende rode besjes van de sumakplant, en gegrilde tomaat! Dan is je Iraanse maaltijd compleet!

Ingrediënten

  • 700 gram lamsgehakt
  • 3 uien
  • 1 theelepel gemalen saffraan
  • 2 eidooiers

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de uien. Leg het gehakt in een grote kom met de gesnipperde uien over het vlees heen. Niet mengen! Dek de kom af en zet het voor 2 uur in de koelkast.”;i:1;s:189:”Laat de saffraan wellen in een lepel warm water. Haal het gehakt uit de koelkast en verwijder de uien. Voeg de saffraan, twee eidooiers, wat zout en peper toe en meng het goed door elkaar.
  2. 2Maak worstjes van het gehakt en prik er saté prikkers door. Bak ze op een grill of koekenpan en keer ze om tot ze helemaal bruin en gaar zijn.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...