Chelow kebab met saffraan
'n Iraans vleesgerecht- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 2 uur
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 2 uur 15 min
- Kcal: 346
Chelow kebab met saffraan ’n Iraans vleesgerecht en een specialiteit uit Iran dat je makkelijk zelf kan maken. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een spies dat ook op de bbq kan.
Chelow kebab
Eet de Chelow kebab met chelo, een Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt en half gestoofd in boter. Sumak, fris-zurig van smaak, een mengsel van verschillende rode besjes van de sumakplant, en gegrilde tomaat, zó is je Iraanse maaltijd compleet.
Iraanse kebab
- Snipper de uien en leg ’t gehakt in een grote kom met de gesnipperde uien over het vlees heen. Niet mengen. Dek de kom af en zet voor 2 uur in de koelkast. Laat de saffraan wellen in een lepel warm water. Haal het gehakt uit de koelkast en verwijder de uien. Voeg de saffraan, twee eidooiers, zout en peper toe en meng door elkaar.
- Maak worstjes van het gehakt en prik er saté prikkers door. Bak ze op een grill of koekenpan en keer ze om tot ze helemaal bruin en gaar zijn. Iraanse kebab zó maak je ’t.
Ook lekker: Gehaktkebab ’n Turks gerecht met gekruid vlees op ’n stokje.
Overheerlijk in combinatie met Perzische juwelenrijst
Perzische juwelenrijst klinkt heel goed. Ik zal binnenkort ook eens een Perzische rijst recept delen.