Chelow kebab

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 2:000 h
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 2:15 h

Maak deze heerlijke, Iraanse specialiteit nu heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een spies dat eventueel ook op de barbecue kan!

Tip: Serveer de chelow kebab met wat rijst en groenten.

Ingrediënten

  • 700 gram lamsgehakt
  • 3 uien
  • 1 theelepel gemalen saffraan
  • 2 eidooiers
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de uien. Doe het gehakt in een grote kom en strooi er de gesnipperde uien overheen. Dek de kom af en zet het voor 2 uur in de koelkast.

Stap2

Laat de saffraan wellen in een lepel warm water. Haal het gehakt uit de koelkast en verwijder de uien. Voeg de saffraan, twee eidooiers, wat zout en peper toe en meng het goed door elkaar.

Stap3

Maak worstjes van het gehakt en prik er saté prikkers door. Bak ze op een grill of koekenpan en keer ze om tot ze helemaal bruin en gaar zijn.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab