Chelow kebab met saffraan
Chelow Kebab met saffraan – een klassiek Iraans vleesgerecht dat je makkelijk zelf kunt maken. Heerlijk gekruid lamsgehakt, gegrild op een spies en ideaal voor op de barbecue. Serveer de Chelow Kebab met chelo, een traditioneel Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt en daarna gesudderd in boter. Maak je maaltijd compleet met een beetje sumak, een frisse, zure specerij van de sumakplant, en gegrilde tomaat.
Zo proef je de authentieke smaken van Iran!
Voor erbij: sumak uien zoete, zachte uien met de subtiele zurigheid en diepe smaak van sumak. Deze sumak uien zijn onvergetelijk lekker.
Chelow kebab – een klassiek Iraans gerecht van gekruid lamsgehakt op een spies, dat je eenvoudig zelf kunt maken.
Ingrediënten
- 700 gr lamsgehakt
- 3 uien
- 1 tl saffraan gemalen
- 2 eidooiers
Instructies
- Snipper de uien en leg het gehakt in een grote kom. Verdeel de gesnipperde uien over het vlees, maar meng het nog niet.
- Dek de kom af en zet deze voor 2 uur in de koelkast.
- Laat de saffraan wellen in een lepel warm water.
- Haal het gehakt uit de koelkast en verwijder de uien. Voeg de saffraan, twee eidooiers, zout en peper toe aan het gehakt en meng alles goed door elkaar.
- Maak kleine worstjes van het gehaktmengsel en prik er satéprikkers doorheen.
- Bak de chelo kebab op een grill of in een koekenpan. Keer ze om totdat ze helemaal bruin en gaar zijn.
Ook lekker: gehaktkebab een Turks gerecht met gekruid vlees op een stokje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Overheerlijk in combinatie met Perzische juwelenrijst
Perzische juwelenrijst klinkt heel goed. Ik zal binnenkort ook eens een Perzische rijst recept delen.