Ciappe met tapenade recept
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 490
Ciappe met tapenade, 'n Italiaanse bite. Met dit recept maak je heel eenvoudig zelf 'n heerlijke cracker klaar met rozemarijn. Bak de crackers in de oven en eet vers met zelfgemaakte tapenade. Perfect als voorgerecht of hapje.
Ciappe recept
Ciappe recept, 'n homemade ciappe is niet meer dan bloem, zout en water, en klaar is je knapperige cracker. Je kunt de kruiden toevoegen die je lekker vindt. In Ligurië eten ze de ciappe met tapenade, kaas of kruidenolie.
Italiaanse toast
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Pluk de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng de bloem, de blaadjes rozemarijn, de olijfolie en de zout in een mixer. Voeg het water geleidelijk toe tot er een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 8 delen en maak van elk deel een bal. Rol de ballen uit tot dunne lappen en leg ze op wat bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg in ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Check het deeg verschillende keren want het kan snel aanbranden.
- Ontpit de olijven en giet de zongedroogde tomaten af. Pers de knoflook en doe alle ingrediënten in een blender. Maak er tapenade van en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Italiaanse toast zó maak je 't.
Ook lekker: Italiaanse hartige taart met snijbiet en Parmezaanse kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?