Ciappe met tapenade recept

Ciappe met tapenade recept

Italiaanse bite
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 490

Ciappe met tapenade, ’n Italiaanse bite. Met dit recept maak je heel eenvoudig zelf ’n heerlijke cracker klaar met rozemarijn. Bak de crackers in de oven en eet vers met zelfgemaakte tapenade. Perfect als voorgerecht of hapje.

Ciappe recept

Ciappe recept, ’n homemade ciappe is niet meer dan bloem, zout en water, en klaar is je knapperige cracker. Je kunt de kruiden toevoegen die je lekker vindt. In Ligurië eten ze de ciappe met tapenade, kaas of kruidenolie.

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • 60 ml water
  • 220 gr zongedroogde tomaten
  • 250 gr zwarte olijven
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes

Italiaanse toast

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Pluk de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng de bloem, de blaadjes rozemarijn, de olijfolie en de zout in een mixer. Voeg het water geleidelijk toe tot er een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.
  2. Verdeel het deeg in 8 delen en maak van elk deel een bal. Rol de ballen uit tot dunne lappen en leg ze op wat bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg in ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Check het deeg verschillende keren want het kan snel aanbranden.
  3. Ontpit de olijven en giet de zongedroogde tomaten af. Pers de knoflook en doe alle ingrediënten in een blender. Maak er tapenade van en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Italiaanse toast zó maak je ’t.

Ook lekker: Italiaanse hartige taart met snijbiet en Parmezaanse kaas.

Beoordeling: 4.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024