Ciappe met tapenade

Italiaanse bite
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Met dit recept maak je heel eenvoudig zelf heerlijke cracker klaar met rozemarijn. Bak de crackers in de oven en serveer het vers met deze zelfgemaakte tapenade. Perfect als voorgerecht of hapje.

Homemade ciappe, lekker Italiaans

In Ligurië serveren ze de ciappe met tapenades, kaas of kruidenolie. De homemade ciappe is niet meer dan bloem, zout en water, en klaar is je knapperige cracker. Je kunt de kruiden toevoegen die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • 60 ml water
  • 220 gr zongedroogde tomaten
  • 250 gr zwarte olijven
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 170 graden. Pluk de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng de bloem, de blaadjes rozemarijn, de olijfolie en de zout in een mixer. Voeg het water geleidelijk toe tot er een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.
  2. 2Verdeel het deeg in 8 delen en maak van elk deel een bal. Rol de ballen uit tot dunne lappen en leg ze op wat bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg in ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Check het deeg verschillende keren want het kan snel aanbranden.
  3. 3Ontpit de olijven en giet de zongedroogde tomaten af. Pers de knoflook en doe alle ingrediënten in een blender. Maak er een mooie tapenade van en breng het eventueel op smaak met wat olijfolie, zout en peper.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...