Ciappe met tapenade

  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 40m

Met dit recept maak je heel eenvoudig zelf heerlijk brood klaar met rozemarijn. Bak het brood in de oven en serveer het vers met deze zelfgemaakte tapenade. Ideaal als voorgerecht of hapje.

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 ml water
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 250 gram zwarte olijven
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pluk de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng de bloem, de blaadjes rozemarijn, de olijfolie en de zout in een mixer. Voeg het water geleidelijk toe tot er een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.

Stap2

Verdeel het deeg in 8 delen en maak van elk deel een bal. Rol de ballen uit tot dunne lappen en leg ze op wat bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg in ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Check het deeg verschillende keren want het kan snel aanbranden.

Stap3

Ontpit de olijven en giet de zongedroogde tomaten af. Pers de knoflook en doe alle ingrediënten in een blender. Maak er een mooie tapenade van en breng het eventueel op smaak met wat olijfolie, zout en peper.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

72

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab