Couscous salade

Feestje bij de picknick
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 20 min
Naar het recept

Deze couscous salade moet minstens 1 uur in de koelkast hebben gestaan voordat het gerecht geserveerd kan worden. Couscous salades kunnen op verschillende manieren bereid worden. De originele manier zoals me hem vroeger ook maakte vergt iets meer tijd doordat hij koud moet worden afgedekt.

Couscous salade, vele varianten

Couscous is erg populair, gemaakt van grof gemalen harde tarwe. De deegbolletjes zelf maar ook de gerechten die ermee gemaakt worden, hebben als naam couscous. De couscous salade kent vele varianten. Couscous wordt traditioneel met de vingers gegeten, wij gebruiken (meestal) bestek(-: Een feestje bij de picknick!

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 3 tomaten
  • 4 citroenen
  • gele paprika
  • 1 tl peper
  • 40 gr rozijnen
  • 200 gr griesmeel , fijne korrels
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente uitjes
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. 1Begin met de citroenen schoon te maken, rasp de schil en pers daarna alle citroenen uit tot je ongeveer 150 ml sap over hebt. Voeg daarna de griesmeel in een grote schaal en 1/2 lepel keukenzout. Roer alles goed door en giet 50 ml olijfolie eroverheen. Wrijf de korrels griesmeel tussen je handen totdat de korrels bedekt raken met de olie. Giet vervolgens 100 ml water in de schaal en strijk de bovenkant glad en laat het weken.
  2. 2Wrijf de korrels griesmeel tussen je vingers totdat de korrels mooi rul worden. Giet de citroensap erbij en blijf het geheel omscheppen. Strijk daarna de bovenkant weer glad en laat het in weken.
  3. 3Ondertussen kunnen de komkommer en de tomaten doormidden gesneden worden. Gebruik een lepeltje om de zaadjes eruit te schepen. Vervolgens rasp de tomaten en de komkommer met een grove rasp tot de schil eraf is. Gebruik de peterselie en munt door ze in fijne reepjes te snijden, in de lengte.
  4. 4Vervolgens wrijf je de korrels griesmeel weer tussen je handen en vingers. Schep ook met je handen de tomaten, komkommers, gehakte kruiden, citroensap, en de rozijnen in het geheel door de griesmeel. Voeg de 50 ml olijfolie toe en breng alles aan op smaak met peper en zout.
  5. 5Snij de overige tomaten in vieren en vervolgens in blokjes. De lente uitjes, blokjes paprika en tomaat kunnen als laatste door de salade heen geroerd worden. Tot slot dek je de schaal af en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...