Simpele couscous salade met munt en peterselie
Simpele couscous salade met munt en peterselie: fris, licht en eenvoudig te maken, perfect voor een picknick! Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan voor je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen. Couscoussalade is een favoriet gerecht, gemaakt van grof gemalen harde tarwe. De kleine deegkorrels, bekend als couscous, geven dit gerecht zijn naam. Er zijn talloze variaties van deze simpele couscous salade, elk met een eigen twist.
Traditioneel wordt couscous met de vingers gegeten, wij gebruiken (meestal) bestek.
Tip: voeg wat geroosterde pijnboompitten, yoghurt of feta toe voor extra smaak en crunch. Perfect om van te genieten tijdens een picknick of eet de salade couscous als bijgerecht!
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie extra vergine
- 3 tomaten
- 4 citroenen
- gele paprika
- peper versgemalen en zout
- 40 gr rozijnen geweld
- 200 gr couscous of griesmeel
- ½ komkommer
- 3 stengels lente-ui
- 15 gr munt vers
- 15 gr platte peterselie vers
Instructies
- Was de citroenen grondig, rasp de schil en pers ze uit tot je ongeveer 150 ml sap hebt. Zet de rasp en het sap apart.
- Doe de couscous (of griesmeel) in een grote schaal, voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens 20 ml olijfolie, 150 ml heet water en 150 ml citroensap toe. Meng alles goed door elkaar, strijk de bovenkant glad, dek de schaal af met huishoudfolie, en laat de couscous 5 minuten intrekken.
- Snijd de komkommer en tomaten doormidden en verwijder eventueel de zaadjes met een lepeltje. Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes. Hak de peterselie en munt fijn.
- Roer de couscous los met een vork, schep alles goed om. Voeg daarna de tomaten, komkommer, gehakte kruiden, gewelde rozijnen, en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen, snijd de paprika in blokjes, en voeg beide toe aan de couscous. Meng alles goed door elkaar.
- Dek de schaal af en zet de couscous salade minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Eet deze simpele couscous salade met platbrood. Een geweldig fool-proof basisrecept! Met maar 5 ingrediënten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?