Egyptische foul

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:10 h

Maak dit heerlijke gerecht met bonen. Gezond, lekker met een heel makkelijk recept. Serveer met pita brood en een frisse salade.

Egyptische foul is grenzeloos ontbijten

Een goede combinatie van peulvruchten, tomaat en komijn een heerlijk Egyptisch ontbijt recept. Een nationaal gerecht van het land van de Nijl maar inmiddels verspreid door het hele Midden-Oosten.

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde tuinbonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Bereidingswijze

Stap1

Zet één avond van tevoren de bonen in ruim water, zodat de bonen kunnen weken.

Stap2

Giet ze af en doe ze in de pan met vers water en breng het aan de kook. Voeg geen zout toe. Laat het ongeveer een uur zachtjes koken tot ze zacht zijn. Giet de bonen weer af maar bewaar deze keer het kookvocht.

Stap3

Doe de bonen in een schaal, doe de geperste knoflook en de komijn, citroensap en olijfolie bij en meng het goed door elkaar. Prak de bonen eventueel als je dat lekker vindt. Maak het geheel op smaak met de peper en de zout.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

658

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab