Egyptische foul
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
Maak dit heerlijke gerecht met bonen. Gezond, lekker met een heel makkelijk recept. Serveer met pita brood en een frisse salade.
Egyptische foul is grenzeloos ontbijten
Een goede combinatie van peulvruchten, tomaat en komijn een heerlijk Egyptisch ontbijt recept. Een nationaal gerecht van het land van de Nijl maar inmiddels verspreid door het hele Midden-Oosten.
Bereidingswijze
- Zet één avond van tevoren de bonen in ruim water, zodat de bonen kunnen weken.
- Giet de bonen af en doe ze in de pan met vers water en breng het aan de kook. Voeg geen zout toe. Laat het ongeveer een uur zachtjes koken tot ze zacht zijn. Giet de bonen af en bewaar het kookvocht.
- Doe de bonen in een schaal, samen met de geperste knoflook, komijn, citroensap en olijfolie en meng het goed door elkaar. Prak de bonen eventueel als je dat lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.
Ook lekker: Koshari 'n recept met linzen en macaroni, vermicelli, rijst en een tomatensaus. Een typisch Egyptisch gerecht met komijn, citroen en kikkererwten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?