Frans kaasplankje

Met vijgen en noten
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Serveer deze heerlijke kazen als nagerecht tijdens de feestdagen. Brunch, borrel of dessert, het kan allemaal!

Franse kazen die je geproefd moet hebben

Er zijn meer dan 365 soorten Franse kaas en deze zijn natuurlijk allemáál het proeven waard. Maar er zijn een aantal fromages die je in elk geval op je to do list moet zetten.
Sainte-Maure de Touraine, een geitenkaasje met een zoutig aslaagje uit de Loirevallei.
Ossau-Iraty, de kaas is hard maar smeuïg en zacht van smaak. Het is een schapenkaas uit de Pyreneeën. Nog lekkerder met wat vijgenjam.
Saint-Marcellin, zacht en romig, karaktervol van smaak. Heerlijk uit de oven!

Lekker voor bij de kaas

Een glas Pedro Ximénez, een heerlijke zoete sherry! Krachtig en vol met smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Smaakt goed, past perfect bij de kaas en is eigenlijk ook onmisbaar bij een goed kaasplankje. Een glas oude port kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

  • walnoten, noten naar keuze
  • 170 gram Sainte Maure de Touraine/geitenkaas
  • 150 gram Ossau-Iraty/harde kaas
  • 1 Saint-Marcellin/loopkaas
  • rode druiven, vijgenjam
  • crackers, noten-vijgenbrood, vijgen

Bereidingswijze

  1. 1Verwijder de schil van de walnoten en rooster ze in een droge koekenpan ongeveer 3 minuten. De Saint-Marcellin kun je even in een voorverwarmde oven zetten.
  2. 2Neem een mooie plank van marmer of hout en leg de kaas mooi neer. Decoreer met de druiven en vijgen, samen met de noten, jam en brood.
  3. 3Laat de kaas van te voren op kamertemperatuur komen. Een prachtige kaasplank, geniet met de port of zoete sherry!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...