Frans kaasplankje

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 3m
  • Klaar in: 10m

Serveer deze heerlijke kazen als nagerecht tijdens de feestdagen. Brunch, borrel of dessert, het kan allemaal!

Franse kazen die je geproefd moet hebben

Er zijn meer dan 365 soorten Franse kaas en deze zijn natuurlijk allemáál het proeven waard. Maar er zijn een aantal fromages die je in elk geval op je to do list moet zetten.
Sainte-Maure de Touraine, een geitenkaasje met een zoutig aslaagje uit de Loirevallei.
Ossau-Iraty, de kaas is hard maar smeuïg en zacht van smaak. Het is een schapenkaas uit de Pyreneeën. Nog lekkerder met wat vijgenjam.
Saint-Marcellin, zacht en romig, karaktervol van smaak. Heerlijk uit de oven!

Lekker voor bij de kaas

Een glas Pedro Ximénez, een heerlijke zoete sherry! Krachtig en vol met smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Smaakt goed, past perfect bij de kaas en is eigenlijk ook onmisbaar bij een goed kaasplankje. Een glas oude port kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

  • Walnoten of andere noten naar keuze
  • 170 gram Sainte Maure de Touraine / geitenkaas
  • 150 gram Ossau-Iraty / harde kaas
  • 1 Saint-Marcellin / loopkaas
  • Rode druiven
  • crackers / noten vijgenbrood / verse vijgen

Bereidingswijze

Stap1

Verwijder de schil van de walnoten en rooster ze in een droge koekenpan ongeveer 3 minuten. De Saint-Marcellin kun je even in een voorverwarme oven zetten.

Stap2

Neem een mooie plank van marmer of hout en leg de kaas mooi neer. Decoreer met de druivenen vijgen, samen met de noten, jam en brood.

Stap3

Laat de kaas van te voren op kamertemperatuur komen. Een prachtige kaasplank, geniet met de port of zoete sherry!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

297

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab