Frans kaasplankje maken

Frans kaasplankje maken

Met vijgen en noten
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Frans kaasplankje maken ’n kaasplank de fromages. Vijgen en noten, zoete sherry en port, als dessert of borrel hap. ’n Kaasplank maken is simpel.

Franse kazen die je geproefd moet hebben

Er zijn meer dan 365 soorten Franse kaas en deze zijn natuurlijk allemáál het proeven waard. Maar er zijn een aantal fromages die je in elk geval op je to do list moet zetten.
Sainte-Maure de Touraine, een geitenkaasje met een zoutig aslaagje uit de Loirevallei.
Ossau-Iraty, de kaas is hard maar smeuïg en zacht van smaak. Het is een schapenkaas uit de Pyreneeën. Nog lekkerder met wat vijgenjam.
Saint-Marcellin, zacht en romig, karaktervol van smaak. Heerlijk uit de oven!

Port of sherry voor bij de kaas

Een glas Pedro Ximénez, een heerlijke zoete sherry! Krachtig en vol met smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Smaakt goed, past perfect bij de kaas en is eigenlijk ook onmisbaar bij een goed kaasplankje. Een glas oude port kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

  • walnoten, noten naar keuze
  • 170 gram Sainte Maure de Touraine/geitenkaas
  • 150 gram Ossau-Iraty/harde kaas
  • 1 Saint-Marcellin/loopkaas
  • rode druiven, vijgenjam
  • crackers, noten-vijgenbrood, vijgen

Kaasplankje als dessert

  1. Verwijder de schil van de walnoten en rooster ze in een droge koekenpan ongeveer 3 minuten. De Saint-Marcellin kun je even in een voorverwarmde oven zetten.
  2. Neem een mooie plank van marmer of hout en leg de kaas mooi neer. Decoreer met de druiven en vijgen, samen met de noten, jam en brood.
  3. Laat de kaas van te voren op kamertemperatuur komen. Een prachtige kaasplank, geniet met de port of zoete sherry! Kaasplankje als dessert, zó doe je dat!

Meer kaas? Borrelbrood met kaas uit de oven.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...