Gado Gado soep met quinoa en nootjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
Gado Gado soep met quinoa en nootjes gemaakt in een handomdraai, lekker met gebakken uitjes, gekookt ei en een lekkere (pittige) sambal bij om de soep nog meer smaak te geven. Een snel soep recept met pinda's wat zó op tafel staat.
Gado Gado soep vegetarisch
Gado Gado soep vegetarisch, heerlijk comfort food met knapperige groenten en pittig te maken naar smaak. Eet lekker met wat kroepoek en knapperige uitjes.
Zo maak je soep van gado gado
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo'n 10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Kook de eieren hard en pel.
- Hak de gember. Breng de bouillon, gember en sojasaus aan de kook. Breng op smaak met wat zeezout en verse peper.
- Snij de spitskool fijn en de sperziebonen in kleine stukjes en voeg beide toe aan de bouillon, kook nog 10 minuten.
- Voeg de taugé en quinoa toe, breng opnieuw aan de kook. Leg eventueel de eieren in de bouillon om warm te worden. Schep de soep in kommen. Snij de eieren in de kom doormidden. Maak af met nootjes, sambal naar smaak en serveer.
Zó maak je soep van gado gado!
Vul eventueel aan met tofu, snij 325 gr tofu in blokjes. Schep in een kom om met 2 el ketjap en laat een half uur marineren. Bak de tofu in 10 minuten bruin en krokant in olie en schep op het laatste moment door de soep.
Meer gado gado? Gado gado met pindasaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?