Gele tomaat-paprikasoep
Hoe heerlijk is deze soep van gele tomaten, gele paprika en basilicum? Gevuld met romige burrata is dit een simpel, gezond en snel vegetarisch Italiaans soeprecept. Burrata tilt deze soep naar een hoger niveau. Deze Italiaanse verse kaas, gemaakt van mozzarella en room, geeft de soep een romige en zachte smaak. Alleen al de zonnige kleur van de soep doet erg verlangen naar de zomer!
Geen burrata in huis? Een lepel roomkaas werkt ook perfect voor een romige touch.
Ook lekker: tomatensoep met rijst en basilicum.
Recept afdrukken
Een zomerse gele tomaat-paprikasoep met basilicum en romige burrata. Een snel, gezond en vega Italiaans recept dat eenvoudig te maken is.
Ingrediënten
- 1 paprika geel
- 3 tomaten geel
- 1 prei
- 1 witte ui
- 1 stengel bleekselderij
- 800 ml groentebouillon
- 1 sinaasappel
- 1 bol burrata
- basilicum vers
- olijfolie extra vergine
- peper versgemalen
Optioneel
- groene pesto
Instructies
- Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat, prei en bleekselderij in stukken. Pers de sinaasappel uit.
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika, bleekselderij en prei kort tot ze beginnen te verzachten. Voeg de tomaten toe en bak nog een paar minuten mee.
- Schenk de bouillon en het sinaasappelsap in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
- Gebruik een staafmixer om de gele tomatensoep te pureren tot een gladde consistentie. Proef en voeg naar smaak versgemalen peper toe.
- Schep de soep in kommen en verdeel de burrata erover. Maak af met een paar druppels olijfolie, verse basilicum en, indien gewenst, wat zelfgemaakte pesto.
Zelfgemaakte groene pesto.
Ook lekker: bloemkoolsoep met pit (met chili).
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?