Gele tomaat paprika soep

Gele tomaat paprika soep

Mét burrata
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Hoe lekker, soep van gele tomaten, gele paprika en basilicum. Gevuld met burrata, simpel vega Italiaans soep recept gezond en snel.

Burrata in de soep

Burrata maakt deze soep af, burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hierdoor is de soep romig en zacht van smaak. Alleen al door de kleur krijg je spontaan zin in de zomer!

Geen burrata in huis, een lik roomkaas in de soep is ook lekker.

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 3 gele tomaten
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 sinaasappel
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • verse peper

Bereidingswijze gele groentesoep

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snij de paprika, tomaat, prei en bleekselderij in stukken. Pers de sinaasappel uit.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de paprika, bleekselderij, prei en ui kort. Voeg de tomaten toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon en sinaasappel toe en laat tien minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.
  3. Voeg naar smaak verse peper toe. Schep de soep in kommen en verdeel de burrata hierover. Maak af met drupjes olijfolie, verse basilicum en eventueel wat zelfgemaakte pesto. Klaar is je zomerse gele groentesoep!

Ook lekker: Bloemkoolsoep met pit met chili.

Beoordeling: 3.9. van 15 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024