Gesuikerde muntblaadjes
- Aantal: 20
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 6 uur
- Klaar in: 6 uur 10 min
Gesuikerde muntblaadjes munt drogen, simpel zelf te maken en staan prachtig op je dessert, een verrassende decoratie!
Muntblaadjes drogen
Het drogen van de blaadjes is erg belangrijk, de munt zal anders nooit krokant worden. Varieer met chocolade, doop de gesuikerde munt half in gesmolten chocola en laat ze hard worden.
Nog een leuke variant met munt,
Gemarineerde munt uit de vriezer
Rasp en pers wat limoen en meng dit met wat suiker. Haal de muntblaadjes hier door heen en leg een uur in de vriezer. Heerlijk in de cocktail of op je ijs!
Bereidingswijze gesuikerde muntblaadjes
- Pluk het blad van de bos munt, kies de mooiste, grote, hele blaadjes eruit. Zorg dat het eiwit op kamertemperatuur is en klop tot schuim in een schone kom.
- Strijk met een klein kwastje het eiwit aan beide kanten van de muntblaadjes. Bestrooi de blaadjes daarna met suiker. Laat de gesuikerde blaadjes een paar uur tot een nacht drogen op een rooster.
Probeer het ook eens met rozenblaadjes, enjoy!
Voor op je dessert of cocktail!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?