Gevulde portobello's

Een heerlijk vegetarisch gerecht
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 13 min
  • Klaar in: 18 min
Naar het recept

Gevulde portobello’s met Brie de Meaux, bladspinazie, pijnboonpitjes en stroop van Balsamico, een heerlijk vegetarisch gerecht. De Portobello, een paddestoel met een chique naam, lijkt misschien ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig. Lekker met rucola, gehakte noten en toast. Een simpel maar zeker leuk recept.

Portobello, lekker gezond en weinig calorieën

Portobello’s, een bron van mineralen en bevatten weinig calorieën. Deze heerlijke, gevulde portobello’s zijn prima voor op een doordeweekse avond, of als voorgerecht bij een uitgebreid etentje. Mijn favoriet!

Ingrediënten

  • 2 portobello’s
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el kleine ui fijngesneden
  • olijfolie
  • handje rucola / frisee sla
  • 1 zak bladspinazie
  • handje gehakte noten en pijnboompitten
  • 120 gr Brie de Meaux
  • Stroop van Balsamico
  • Toast of crostini

Bereidingswijze

  1. 1Neem 2 flinke portobello’s. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden, maak de Portobello’s schoon en verwijder de steel.
  2. 2Sprenkel wat olijfolie, peper en zout over beide kanten en leg ze in de oven op de bolle kant. Laat 6/8 minuten garen en haal ze er weer uit, ze moeten zacht en gaar zijn.
  3. 3Roerbak knoflook, ui en spinazie beetgaar en meng de gehakte noten door de brie de meaux. Vul de portobello’s met dit mengsel en schuif ze nog vijf minuten in de oven.
  4. 4Meng de rucola, frisée en wat overgebleven bladspinazie met wat kruidenolie. Leg dit op het bord en decoreer met stroop van balsamico, erg lekker! Crostini erbij, pijnboompitten en wat gehakte noten. Portobello uit de oven op het bord en klaar is ie! Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...