Gevulde zalmfilets

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Maak deze gevulde zalmfilets eenvoudig zelf klaar. Ideaal als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner.

Tip: Heerlijk met wat aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 20 gram verse peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 300 gram tuinbonen (diepvries)
  • 100 gram groene aspergetips
  • 600 gram zalmfilet

Bereidingswijze

Stap1

Maak de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Schil de gember en snij hem fijn. Hak de peterselie grof. Meng de gember, het citroenrasp, de peterselie, de geperste knoflook en de olijfolie door elkaar. Voeg naar smaak een beetje citroensap, peper en zout toe.

Stap2

Kook de tuinbonen volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg in de laatste minuut de aspergetips toe. Giet ze af en spoel ze vervolgens af met koud water.

Stap3

Haal de lichtgroene vliesjes van de bonen met een mesje. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap4

Snij de zalmfilet in vieren en snij ieder stuk aan de zijkant open. Bestrijk ze aan de binnenkant met in totaal 3 eetlepels van het oliemengsel en vul ze verder op met de aspergetips.

Stap5

Bestrooi de zalmfilets eventueel nog met wat peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap6

Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan. Verdeel de zalmfilet over 4 borden en serveer het met de warme tuinbonen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab