Glazuur maken doe je zo!

Maak 't makkelijk zelf
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 0
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Je cake of taart mooi maken met een lekkere topping? Hoe makkelijk! Super simpel, zó gemaakt en erg lekker. Maak ’t zelf!

Roze glazuur maken

Bietenpoeder, een natuurlijke kleurstof, ideaal! Kleurt super leuk en is ook nog goed voor je. Ik gebruik de rode Biet Raw Juice Powder van Biotona 100% puur en biologisch. Liever geen kleur? Laat de biet dan weg. Chocolade? Voeg wat cacaopoeder toe ipv biet. Frosting maak je zó!

Deze glazuur is echt een soort van snoeplaagje. Wil je glazuur maken wat hard gaat worden? Roer dan 100 gram poedersuiker met een halve eetlepel water en een halve eetlepel citroensap tot een papje. schenk over de cake of koekjes en het glazuur wordt vanzelf hard.

Ingrediënten

  • 200 gr poedersuiker
  • 100 gr roomkaas
  • 60 gr boter
  • snuf bietenpoeder

Bereidingswijze glazuur maken

  1. Zorg dat de boter zacht is en meng samen met de roomkaas en poedersuiker tot een glad smeerbaar mengsel. Voeg een snuf bietenpoeder toe en mix goed. Eventueel een beetje toevoegen mocht je de kleur donkerder willen maken.
  2. Smeer op de afgekoelde cake, taart of bananenbrood en maak af met decoratie zoals pistache noten en granaatappel. Frambozen, sprinkles of andere toppings.

Favoriet op de cake zijn vijgen en noten & bosbessen met pure chocolade. Mix en match met kleuren en toppings!

Recept voor bananenbrood.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...