Gnocchi met zelfgemaakte pesto
Rucola en tomaat- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 485
Gnocchi met zelfgemaakte pesto rucola en tomaat. Snel en simpel recept met ’n topping van verse basilicum. ’n Italiaans gerecht als lunch of lichte maaltijd.
Basilicum pesto maken
Basilicum pesto maken is echt heel simpel en erg lekker. Een Italiaanse smaakmaker, ’n mengsel van pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Basilicum pesto maken doe je zó.
Lauwwarme gnocchi salade
- Maal 45 gr Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een keukenmachine fijn. Voeg de knoflook, 15 gr basilicum en olijfolie toe en maal tot een groene gladde pesto. Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Snij de tomaten door de helft. Kook de gnocchi in een paar minuten gaar volgens aanwijzing van de verpakking. Giet de gnocchi af en laat in de pan zitten. Voeg de zelfgemaakte pesto aan de gnocchi toe en schep door elkaar.
- Serveer de gnocchi samen met de rucola, tomaat en maak af met de overgebleven Parmezaanse kaas en verse basilicum. Lauwwarme gnocchi salade met pesto maak je zó.
Gebruik eventueel extra olijfolie mocht je de pesto nog smeuïger willen hebben.
Nog ’n recept: Hoe maak je een groene pesto met 5 ingrediënten.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen