Gnocchi met zelfgemaakte pesto

Groene gnocchi
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Heerlijke gnocchi met zelfgemaakte pesto, basilicum en cherrytomaatjes. Maak dit Italiaanse gerecht als lunch of avondeten.

Zelfgemaakte pesto

Pesto zelf maken is echt heel simpel en erg lekker! Een Italiaanse smaakmaker is dit mengsel van pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Buon divertimento!

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 100 gr rucola melange
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmazaanse kaas
  • Olijfolie
  • 30 gr verse basilicum

Bereidingswijze

  1. 1Maal driekwart van de parmazaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine fijn. Voeg ook de knoflook, basilicum en 4 eetlepels olijfolie toe en maal het tot een groene massa.
  2. 2Snij de cherrytomaatjes door de helft. Kook de gnocchi in een paar minuten gaar. Giet de gnocchi af en laat ze in de pan zitten. Voeg de zelfgemaakte pesto aan de gnocchi toe en schep het door elkaar.
  3. 3Serveer de gnocchi samen met wat sla en tomaatjes over de borden en verdeel de overgebleven pijnboompitjes en parmazaanse kaas erover. Maak af met de rucola
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...