Gnocchi met zelfgemaakte pesto
Ben je op zoek naar een snel en smaakvol gerecht? Probeer deze heerlijke lauwwarme gnocchi met zelfgemaakte pesto - jouw nieuwe favoriet! Perfect voor een zomerse avond, met Parmezaanse kaas, basilicum en verse tomaten. In korte tijd tover je een gezond en verrukkelijk gerecht op tafel. Groene pesto maken is echt heel simpel en ontzettend lekker. Deze Italiaanse smaakmaker is een mengsel van pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Groene pesto maken doe je zó.
Gnocchi met zelfgemaakte groene pesto, rucola en tomaat. Een snel en simpel Italiaans recept, afgetopt met verse basilicum.
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 400 gr cherrytomaatjes
- 50 gr pijnboompitten geroosterd
- 85 gr rucola sla
- 1 teentje knoflook
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 6 el olijfolie
- 20 gr basilicum vers
Instructies
- Maal 45 gram Parmezaanse kaas en de pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, 15 gram basilicum en olijfolie toe en mix tot een gladde, groene pesto. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Halveer de tomaten.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn. Giet de gnocchi af en laat ze in de pan zitten. Voeg de zelfgemaakte groene pesto toe aan de gnocchi en schep alles goed door elkaar.
- Serveer de gnocchi met rucola, de gehalveerde tomaten, en garneer met de resterende Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer de lauwwarme gnocchi met groene pesto direct.
Gebruik eventueel extra olijfolie mocht je de pesto nog smeuïger willen hebben.
Ook lekker: gnocchi salade met rode pesto.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?