Groentelasagne

Groentelasagne

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Vegetarische groentelasagne heb je zo gemaakt! Met de groentes die je lekker vindt vol met smaak! De combinatie van verse lasagnebladen, passata, courgette en 3 verschillende kazen maken het gerecht compleet.

Zelf passata maken

Passata maken is heel eenvoudig met rijpe tomaten. Snijd de tomaten in stukken en kook deze tot een prutje en pureer. Je kunt ook in plaats van verse tomaten, tomaten uit blik gebruiken. Dat is passata, gladde tomatensaus!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 grote tomaten
  • 500 gr passata
  • 8 verse lasagnebladen
  • 400 gr cottage cheese
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Snij de courgette in de lengte in plakken en de tomaten ook in plakjes.
  2. Verdeel ongeveer 1/3 van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg 4 lasagnebladen in de saus en verdeel de helft van de cottage cheese erover. Leg daarbovenop de helft van de courgetteplakken en bestrooi ze met peper en zout. Leg hierop de helft van de tomatenplakken en schenk weer 1/3 van de passata erover.
  3. Leg de overige 4 lasagnebladen er bovenop en verdeel de andere helft van de cottage cheese erover. Bestrooi het met de helft van de geraspte kaas de tweede helft van de courgetteplakken, peper, zout, oregano naar smaak, 1/3 passata en de tomatenplakjes. Bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas en plakjes mozzarella. Bestrooi weer met een beetje oregano en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Houd je van vegetarisch koken? We hebben nog heel veel heerlijke vegetarische recepten.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024