Groentelasagne

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 40m

Ideaal voor de vegetariërs onder ons, maar eigenlijk ook super lekker voor de rest. Deze groentelasagne zit vol met smaak en vult goed. De combinatie van verse lasagnebladen, passata, courgette en 3 verschillende kazen maken het gerecht compleet.

Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 grote tomaten of vleestomaten
  • 500 gram passata
  • 8 verse lasagnebladen
  • 400 gram cottage cheese
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • Oregano

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Snij de courgette in de lengte in plakken en de tomaten ook in plakjes.

Stap2

Verdeel ongeveer 1/3 van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg 4 lasagnebladen in de saus en verdeel de helft van de cottage cheese erover. Leg daarbovenop de helft van de courgetteplakken en bestrooi ze met peper en zout. Leg hierop de helft van de tomatenplakken en schenk weer 1/3 van de passata erover.

Stap3

Leg de overige 4 lasagnebladen er bovenop en verdeel de andere helft van de cottage cheese erover. Bestrooi het met de helft van de geraspte kaas de tweede helft van de courgetteplakken, peper, zout, oregano naar smaak, 1/3 passata en de tomatenplakjes. Bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas en plakjes mozzarella. Bestrooi weer met een beetje oregano en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab