Vegetarische recepten
Vegetarische recepten zijn hot en vegetarisch koken is lekker. Wie denkt dat er voor vegetariërs weinig keuze is heeft ’t mis. Er zijn veel (makkelijke) vegetarische recepten te vinden. Italiaanse orzo, Japans gebakken rijst of maak ’n gnocchi met gorgonzola. Wat maak jij?
Makkelijke vega recepten
Makkelijke vega recepten zoals ’n risotto met bloemkool, gnocchi met spinazie of ’n vega nasi er is genoeg!
Daarnaast zijn vlees en vis in niet vega gerechten heel makkelijk te vervangen door andere ingrediënten. Vlees en vis kun je bijvoorbeeld goed vervangen door ingrediënten als eieren, noten, peulvruchten en soja. Een dagje eten zonder vlees of vis, je mist echt niks. En buiten dat zijn er zoveel vervangers.
Paddestoelen en knoflook, 'n favoriet vegan pasta recept met de smaak en textuur van écht vlees.
Fluffy ei met Looye tomaat op toast of crackers, simpel en snel voor een brakke zondag of gewoon doordeweeks.
Ofwel 'n meatloaf recept met champignons, ui en knoflook.
Met spinazie en zuivelspread, 'n kleine salade met aardbeien en stroperige dressing.
Gestoofde witlof met venkel en stroop
Stroop van appel, peer en druiven met rozijnen en ricotta, 'n variant op caponata.
Burrito met zwarte bonen en rijst
Tortilla gevuld met rode ui, knoflook, komijn en sojasaus. Bonen en rijst.
Krokante groente snack met za'atar kruiden en pittige yoghurtsaus.
Salade van verse boerenkool, noten en pitjes, 'n eitje!
Courgette en citroen, ’n perfecte combinatie, 'n lekker bord vol smeuïge risotto rijst.
Tortilla met pulled oats en zure appel
Met een saus van (plantaardige) yoghurt en verse kruiden, perfect als makkelijke thuiswerk lunch of lichte maaltijd.
Quinoa met vegan balletjes en aubergine
Plantaardige gehaktballetjes smaakvol en mega sappig met quinoa en aubergine.
Thaise rijst met boontjes en cashewnoten
Rijst van Tilda met ’n Thaise twist en snel klaar, romig vol kokos met ’n vleug chilipeper en citroengras.
Rijstgerecht met vegan gehakt, zwarte boontjes, witte kool en rozijnen.
Siciliaans recept met aubergines, rode ui en knoflook. Zoet zuur met kappertjes en olijven.
Soep van pastinaak, basisrecept met zwarte peper en ’n topping van pitjes.
Marokkaans gekruide kipstukjes
Vegan kip met rode biet, spinazie, koriander en rode ui met saus van vegan mayo, harissa en komijn.
Kleurrijke bowl met avocado, mais en bonen. Limoen, tomaat en verse kruiden. Snel diner, lunch of late night snack.
Avocadosalsa met Zespri Green kiwi, je hebt ’t zo gemaakt. Frisse dip voor een party of voor de lunch.
Toast kaas ei en saus van ananas
Lunch toast kaas, 'n ei en ananas, een zomerse boterham met pit.