Hangop met muesli en appelschijfjes

Hangop met muesli en appelschijfjes

Ontbijtje met appelchips en pompoenpitten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 321
Naar het recept

Maak dit heerlijke en gezonde ontbijtje met appelchips, pompoenpitten en hangop heel simpel zelf klaar. Zelf hangop maken geeft voldoening en smaak! Een goede start van de dag.

Heel lekker: Geroosterde pompoenpitten met kaneel en speculaaskruiden zelf te maken.

Hangop zelf maken

Een zeef met een vochtige, schone theedoek en een diepe kom. Yoghurt erin, afdekken en 8 uur in de koelkast. Het vocht kan zo uit de yoghurt lekken. Voilá! Lekker met wat vanillesuiker.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 2 el pompoenpitten
  • 500 gr hangop
  • 4 el appel-gembersap
  • 8 el krokante muesli
  • 2 el rozijnen

Optioneel

  • agavesiroop
  • kaneel
Hangop met appelchips en rozijnen

Hangop met fruit maken

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal het klokhuis uit de appels en snij de appels in dunne plakken met of zonder schil.
  2. Neem een bakplaat met bakpapier en leg hier de appelschijven op. Droog in zo’n 35 minuten in de oven.
  3. Rooster de pompoenpitten in een doge koekenpan in 4 minuten krokant. Hou apart.
  4. Meng het appel- gembersap door de hangop en verdeel over 4 kommen. Verdeel de muesli, rozijnen en pompoenpitten over de hangop samen met de gedroogde appelschijfjes.

Hangop met fruit maak je zó, varieer eens met ander fruit.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...
Hangop met appel en muesli