Hangop met muesli en appelschijfjes

Hangop met muesli en appelschijfjes

Ontbijtje met appelchips en pompoenpitten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min

Maak dit heerlijke en gezonde ontbijtje met appelchips, pompoenpitten en hangop heel simpel zelf klaar. Zelf hangop maken geeft voldoening en smaak! Een goede start van de dag.

Hangop zelf maken

Een zeef met een vochtige, schone theedoek en een diepe kom. Yoghurt erin, afdekken en 8 uur in de koelkast. Het vocht kan zo uit de yoghurt lekken. Voilá! Lekker met wat vanillesuiker!

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el poedersuiker
  • 500 gr hangop
  • 4 el cranberrysap
  • 6 el krokante muesli
  • 2 el rozijnen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal met een appelboor de klokhuizen uit de appels en snij de appels in flinterdunne schijven.
  2. Neem een bakplaat en leg daar bakpapier op. Bestrooi de appelschijven met poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  3. Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster hierin de pompoenpitten in ongeveer 3 minuten. Leg ze apart.
  4. Meng het cranberrysap door de hangop en verdeel het over de schaaltjes. Strooi de muesli, rozijnen en pompoenpitten over de hangop. Verdeel de gebakken appelschijfjes erover.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...