Hangop met muesli en appelschijfjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 321
Maak dit heerlijke en gezonde ontbijtje met appelchips, pompoenpitten en hangop heel simpel zelf klaar. Zelf hangop maken geeft voldoening en smaak! Een goede start van de dag.
Heel lekker: Geroosterde pompoenpitten met kaneel en speculaaskruiden zelf te maken.
Hangop zelf maken
Een zeef met een vochtige, schone theedoek en een diepe kom. Yoghurt erin, afdekken en 8 uur in de koelkast. Het vocht kan zo uit de yoghurt lekken. Voilá! Lekker met wat vanillesuiker.
Hangop met fruit maken
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal het klokhuis uit de appels en snij de appels in dunne plakken met of zonder schil.
- Neem een bakplaat met bakpapier en leg hier de appelschijven op. Droog in zo'n 35 minuten in de oven.
- Rooster de pompoenpitten in een doge koekenpan in 4 minuten krokant. Hou apart.
- Meng het appel- gembersap door de hangop en verdeel over 4 kommen. Verdeel de muesli, rozijnen en pompoenpitten over de hangop samen met de gedroogde appelschijfjes.
Hangop met fruit maak je zó, varieer eens met ander fruit.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?