Havermoutmuffins met appel en amandelen

  • Hoeveelheid: 6
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

Deze havermoutmuffins met appel en amandelen zijn super gezond en echt heel erg lekker. Ze zijn ideaal voor het onbijt, maar ook heel makkelijk om mee te nemen als lunch. De appels, rozijnen en banaan voegen wat zoetigheid aan de muffins toe en de kaneel maakt het helemaal af. Het smaak bijna als een appelgebakje, maar dan gezond!

Tip: Als je de muffins een paar dagen wil bewaren, kun je ze invriezen. Haal ze een paar uur voordat je ze wilt eten uit de vriezer zodat ze op tijd ontdooid zijn.

Ben je benieuwd naar meer gezonde gerechten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten.

IMG_1656

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 3 handjes rozijnen
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 150 gram havermout
  • 1 handje amandelen
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen, havermout, banaan, kaneel, eieren en melk in een blender tot het een mooi beslag geworden is. Is het beslag iets de stevig? Doe er dan wat melk bij. Voeg wat extra havermout toe als het beslag te dun is. Schil de appel en snij ze in stukjes. Schep de amandelen en stukjes appel door het beslag.

Stap2

Vet een muffin-vorm in en vul de vormpjes met het beslag. Zet ze ongeveer 30 minuten in de oven tot de muffins gaar zijn.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

146

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab