Havermoutmuffins met appel en amandelen

Cake en ontbijt in één
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Deze havermoutmuffins met appel en amandelen zijn super gezond en echt heel erg lekker. Ze zijn perfect voor onbijt, maar ook heel makkelijk om mee te nemen als lunch. De appels, rozijnen en banaan voegen wat zoetigheid aan de muffins toe en de kaneel maakt het helemaal af. Het smaak bijna als een appelgebakje, maar dan gezond!

Havermoutmuffins

Cake en ontbijt in één! Met deze havermoutmuffins kan dat!

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 3 handjes rozijnen
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 150 gr havermout
  • 1 handje amandelen
  • 2 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rozijnen, havermout, banaan, kaneel, eieren en melk in een blender tot het een mooi beslag geworden is. Is het beslag iets de stevig? Doe er dan wat melk bij. Voeg wat extra havermout toe als het beslag te dun is. Schil de appel en snij ze in stukjes. Schep de amandelen en stukjes appel door het beslag.
  2. 2Vet een muffin-vorm in en vul de vormpjes met het beslag. Zet ze ongeveer 30 minuten in de oven tot de muffins gaar zijn.
Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...