Havermoutmuffins met appel en amandelen
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 35 min
Havermoutmuffins met appel en amandelen zijn gezond en lekker met banaan. Perfect voor ontbijt of mee voor de lunch. De appels, rozijnen en banaan voegen wat zoetigheid aan de muffins toe en de kaneel maakt 't af.
Havermoutmuffins
Cake en ontbijt in één, met deze havermoutmuffins kan dat. Een makkelijk recept en havermout is helemaal hot. Je maakt ze zó! Met de smaak van een appeltaartje, maar dan zonder suiker. En eet je 't graag glutenvrij? Gebruik havermout vrij van gluten, net zo lekker.
Zo maak je een gezonde muffin
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rozijnen, havermout, banaan, kaneel, eieren en melk in een blender tot een glad beslag. Is het beslag iets de stevig? Voeg wat melk toe. Te dun? Voeg wat extra havermout toe.
- Schil de appel en snij in stukjes. Schep de amandelen en stukjes appel door het beslag. Vet een muffin-vorm in en vul de vormpjes met het beslag. Bak de muffins in een half uur gaar in de oven. Zo maak je een gezonde muffin.
Eet lekker met een dot pindakaas met stukjes noot, lekker crunch.
Meer muffins? Bananen muffins.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?