Havermoutmuffins met appel en amandelen

Havermoutmuffins met appel en amandelen

Cake en ontbijt in één
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min

Havermoutmuffins met appel en amandelen zijn gezond en lekker met banaan. Perfect voor ontbijt of mee voor de lunch. De appels, rozijnen en banaan voegen wat zoetigheid aan de muffins toe en de kaneel maakt ’t af.

Havermoutmuffins

Cake en ontbijt in één, met deze havermoutmuffins kan dat. Een makkelijk recept en havermout is helemaal hot. Je maakt ze zó! Met de smaak van een appeltaartje, maar dan zonder suiker. En eet je ’t graag glutenvrij? Gebruik havermout vrij van gluten, net zo lekker.

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 75 gr rozijnen
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 150 gr havermout
  • 1 handje amandelen
  • 2 tl kaneel
Havermoutmuffins met appel en amandelen met pindakaas

Zo maak je een gezonde muffin

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rozijnen, havermout, banaan, kaneel, eieren en melk in een blender tot een glad beslag. Is het beslag iets de stevig? Voeg wat melk toe. Te dun? Voeg wat extra havermout toe.
  2. Schil de appel en snij in stukjes. Schep de amandelen en stukjes appel door het beslag. Vet een muffin-vorm in en vul de vormpjes met het beslag. Bak de muffins in een half uur gaar in de oven. Zo maak je een gezonde muffin.

Eet lekker met een dot pindakaas met stukjes noot, lekker crunch.

Meer muffins? Bananen muffins.

Beoordeling: 3.5. van 50 stemmen.
Please wait...