
Havermoutmuffins met appel en amandelen (ontbijtmuffins)
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 35 min
Deze havermoutmuffins zijn gezond én lekker, met stukjes appel, rozijnen en banaan voor een natuurlijke zoetheid. Perfect als voedzaam ontbijt of handig om mee te nemen voor de lunch. De kaneel maakt de havermout ontbijtmuffins helemaal af.
Een ontbijtmuffin is het beste van twee werelden. Makkelijk om te maken, voedzaam en havermout is ook nog eens helemaal hot. Met de smaak van een appeltaartje - maar dan zonder toegevoegde suiker. Glutenvrij eten? Gebruik gewoon glutenvrije havermout. Net zo lekker!

Zo maak je een gezonde muffin
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rozijnen, havermout, banaan, kaneel, eieren en melk in een blender tot een glad beslag. Is het beslag iets de stevig? Voeg wat melk toe. Te dun? Voeg wat extra havermout toe.
- Schil de appel en snij in stukjes. Schep de amandelen en stukjes appel door het beslag. Vet een muffin-vorm in en vul de vormpjes met het beslag. Bak de muffins in een half uur gaar in de oven. Zo maak je een gezonde muffin.
Eet lekker met een dot pindakaas met stukjes noot, lekker crunch.
Meer muffins? Bananen muffins.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?