Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Dit gerecht is gezond, makkelijk én lekker. Maak deze Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes, tomaat en champignons als hoofdgerecht of als stevige lunch. Het voordeel van een maaltijdsalade is dat het vol met gezonde ingrediënten zit. Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 400 gram magere varkensreepjes
  • 100 gram sla
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

Stap1

Snij de uien in ringen en snij de champignons in kwarten. Snij de tomaten in vieren.

Stap2

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur gaar. Voeg de ui en de champignons toe en roerbak het nog een paar minuten.

Stap3

Roer nu ook de tijm en de mosterd erdoor. Verdeel de sla en tomaten over 4 borden en verdeel het wokgerecht erover. Serveer het gerecht met een stukje stokbrood.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab