Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes

Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Deze salade met vlees is gezond, makkelijk én lekker. Maak deze Hollandse salade met varkensreepjes, tomaat en champignons als hoofdgerecht of als stevige lunch. Vol met gezonde ingrediënten, daarnaast kun je eindeloos variëren.

Deze maaltijdsalade is toch een soort van feestmaal, heerlijk malse varkenshaas die je van te voren nog even zou kunnen marineren. Een makkelijk maar anders lauwwarme salade recept

Ook lekker: salade met ham en oude kaas als maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 250 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 400 gr magere varkensreepjes
  • 100 gr sla
  • 2 el mosterd
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

  1. Snij de uien in ringen en snij de champignons in kwarten. Snij de tomaten in vieren.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur gaar. Voeg de ui en de champignons toe en roerbak het nog een paar minuten.
  3. Roer nu ook de tijm en de mosterd erdoor. Verdeel de sla en tomaten over de borden en verdeel het wokgerecht. Serveer deze maaltijdsalade met een stukje stokbrood.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Monic 22 juni 2020 at 08:58 - Reply

    Heerlijke maaltijdsalade! Als hoofdgerecht mag ’t best wat meer zijn; ik heb er nog rauwkost, stokbrood en wat smeersels naast gezet zoals kruidenboter. Samen met een koel wijntje voortreffelijk!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren