Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes

Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes

Lauwwarme salade
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit gerecht is gezond, makkelijk én lekker. Maak deze Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes, tomaat en champignons als hoofdgerecht of als stevige lunch. Vol met gezonde ingrediënten, daarnaast kun je eindeloos variëren met deze maaltijdsalade.

Heerlijk en anders salade recept

Deze maaltijdsalade is toch een soort van feestmaal, heerlijk malse varkenshaas die je van te voren nog even zou kunnen marineren. Een makkelijk maar anders lauwwarme salade recept

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 250 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 400 gr magere varkensreepjes
  • 100 gr sla
  • 2 el mosterd
  • 1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze

  1. Snij de uien in ringen en snij de champignons in kwarten. Snij de tomaten in vieren.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur gaar. Voeg de ui en de champignons toe en roerbak het nog een paar minuten.
  3. Roer nu ook de tijm en de mosterd erdoor. Verdeel de sla en tomaten over de borden en verdeel het wokgerecht. Serveer deze maaltijdsalade met een stukje stokbrood.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...