Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Deze salade met vlees is gezond, makkelijk én lekker. Maak deze Hollandse salade met varkensreepjes, tomaat en champignons als hoofdgerecht of als stevige lunch. Vol met gezonde ingrediënten, daarnaast kun je eindeloos variëren.
Deze maaltijdsalade is toch een soort van feestmaal, heerlijk malse varkenshaas die je van te voren nog even zou kunnen marineren. Een makkelijk maar anders lauwwarme salade recept
Ook lekker: salade met ham en oude kaas als maaltijd.
Bereidingswijze
- Snij de uien in ringen en snij de champignons in kwarten. Snij de tomaten in vieren.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur gaar. Voeg de ui en de champignons toe en roerbak het nog een paar minuten.
- Roer nu ook de tijm en de mosterd erdoor. Verdeel de sla en tomaten over de borden en verdeel het wokgerecht. Serveer deze maaltijdsalade met een stukje stokbrood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijke maaltijdsalade! Als hoofdgerecht mag ’t best wat meer zijn; ik heb er nog rauwkost, stokbrood en wat smeersels naast gezet zoals kruidenboter. Samen met een koel wijntje voortreffelijk!
Fijn Monic, dank voor je feedback!