Japans wokgerecht met tofu en spinazie
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 390
Deze Japanse wokschotel combineert heerlijke tofu en verse spinazie met champignons en zelfgemaakte teriyaki saus. Het is een smakelijke vegetarische wokmaaltijd die eenvoudig te bereiden is met verse groenten. Geniet van een vegetarisch wokgerecht met teriyaki saus boordevol smaak. Het maken van je eigen teriyaki saus is eenvoudig met ingrediënten zoals sojasaus, rijstazijn, gember en knoflook. Voeg wat pit toe aan de tofu door deze te marineren met 3 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels chilipoeder, 3 eetlepels sojasaus en 3 theelepels sambal. Laat het wokfestijn beginnen!
Ook lekker: wokgerecht met groente.
Ingrediënten
- 225 gr mie
- 250 gr champignons
- 4 el olijfolie
- 3 bosui
- 180 gr pittig gekruide tofu
- 2 teen knoflook
- 80 gr teriyakisaus
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 300 gr verse spinazie
Instructies
- Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in vieren en snij de bosui in ringen.
- Verhit een wok met olijfolie en pers de knoflook er boven. Bak de knoflook kort en voeg de champignons toe. Bak 2 minuten en voeg dan de tofu toe. Bak nog zo'n 3 minuten.
- Voeg de spinazie in delen toe en roer goed door tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg nu ook de mie, bosuitjes en de teriyaki woksaus toe en verwarm alles al roerend.
- Verdeel het noedel gerecht in kommen en maak af met sesamzaad. Japanse wokgroente recept maak je zó.
Voor extra lekker veel pit, maak 't af met Sriracha hot chili saus.
Ook lekker: Teriyaki honing noedels met Thaise groenten, 'n eenvoudig teriyaki recept wat binnen een kwartier op tafel staat.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?