Japans wokgerecht met tofu en spinazie
Champignons en teriyaki- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 390
Japans wokgerecht met tofu en spinazie, champignons en teriyaki maak je zó. ’n Lekkere vegetarische wok, simpel te maken vol verse groenten.
Wokken met teriyaki saus
Wokken met teriyaki saus, ’n vegetarisch teriyaki wok gerecht vol lekkers. Teriyaki saus kan je makkelijk zelf maken, ’n favoriet recept voor zelfgemaakte teriyaki saus met o.a. sojasaus rijstazijn gember en knoflook, wokken maar.
Pittig gekruide tofu maak je makkelijk en snel, marineer de tofu met 3 tl paprikapoeder, 3 tl chilipoeder, 3 el sojasaus en de 3 tl sambal.
Japanse wokgroente recept
- Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in vieren en snij de bosui in ringen.
- Verhit een wok met olijfolie en pers de knoflook er boven. Bak de knoflook kort en voeg de champignons toe. Bak 2 minuten en voeg dan de tofu toe. Bak nog zo’n 3 minuten.
- Voeg de spinazie in delen toe en roer goed door tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg nu ook de mie, bosuitjes en de teriyaki woksaus toe en verwarm alles al roerend.
- Verdeel het noedel gerecht in kommen en maak af met sesamzaad. Japanse wokgroente recept maak je zó.
Voor extra lekker veel pit, maak ’t af met Sriracha hot chili saus.
Ook lekker: Teriyaki honing noedels met Thaise groenten, ’n eenvoudig teriyaki recept wat binnen een kwartier op tafel staat.