Japans wokgerecht met tofu en spinazie
Deze Japanse wokschotel combineert heerlijke tofu en verse spinazie met champignons en (zelfgemaakte) teriyaki saus. Het is een smakelijke vegetarische wokmaaltijd die eenvoudig te bereiden is met verse groenten. Geniet van een vegetarisch wokgerecht met teriyaki saus boordevol smaak. Het maken van je eigen teriyaki saus is eenvoudig met ingrediënten zoals sojasaus, rijstazijn, gember en knoflook.
Voeg wat pit toe aan de tofu door deze te marineren met 3 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels chilipoeder, 3 eetlepels sojasaus en 3 theelepels sambal.
Ook lekker: wokgerecht met groente.
Ingrediënten
- 225 gr mie
- 250 gr champignons
- 4 el olijfolie
- 3 bosui
- 180 gr tofu pittig gekruid
- 2 teentjes knoflook
- 80 gr teriyakisaus
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 300 gr spinazie vers
Instructies
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de champignons in vieren en de bosui in ringen.
- Verhit wat olijfolie in een wok en pers de knoflook er bovenuit. Bak de knoflook kort en voeg de champignons toe. Bak 2 minuten en voeg daarna de tofu toe. Bak nog 3 minuten.
- Voeg de spinazie in delen toe en roer goed door totdat de spinazie helemaal geslonken is.
- Voeg de mie, bosui en teriyaki woksaus toe en roer alles goed door totdat het goed verwarmd is.
- Verdeel het noedelgerecht: tofu spinazie roerbak over kommen en werk af met sesamzaad.
Japanse wokgroente (tofuroerbak met spinazie en champignons) – zo maak je het! Voor extra pit, maak het gerecht af met Sriracha hot chili saus.
Ook lekker: teriyaki honing noedels met Thaise groenten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?