Japans wokgerecht met tofu en spinazie

Wokken met tofu en teriyaki
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Dit heerlijke, Japanse wokgerecht met papika, mie, champignons, spinazie, tofu en teriyakisaus is zeker het proberen waard. Maak hem met dit recept nu heel gemakkelijk zelf klaar.

Wokken met je wokpan

Als je van Aziatisch koken houdt is een goede wok een must. Het is belangrijk om je wok goed te onderhouden en zeker niet af te wassen met zeep! Dan verdwijnen de lekkere smaken uit je pan. Hoe meer je gaat wokken, hoe meer smaak je wok zal opnemen en hoe lekkerder al je volgende wokgerechten gaan worden.

Ingrediënten

  • 225 gr mie
  • 250 gr champignons
  • 1 paprika
  • 4 el zonnebloemolie
  • 3 bosui
  • 180 gr pittig gekruide tofu
  • 2 teen knoflook
  • 80 gr teriyakisaus
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 300 gr verse spinazie

Bereidingswijze

  1. 1Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika en de champignons in stukjes en snij de bosui in ringetjes.
  2. 2Verhit een wok met de olie en pers de knoflook er boven. Bak de knoflook 1 minuut en voeg dan de paprika en champignons toe. Bak ze 2 minuten mee en voeg dan de tofu toe. Bak het geheel nog 3 minuten.
  3. 3Voeg de spinazie in delen toe en roer goed door tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg nu ook de mie, bosuitjes en de woksaus toe en verwarm alles al roerend.
  4. 4Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi ze met sesamzaad.
Beoordeling: 4.0. van 2 stemmen.
Please wait...