Japans wokgerecht met tofu en spinazie

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Dit heerlijke, Japanse wokgerecht met papika, mie, champignons, spinazie, tofu en teriyakisaus is zeker het proberen waard. Maak hem met dit recept nu heel gemakkelijk zelf klaar.

Ingrediënten

  • 225 gram mie
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes
  • 180 gram pittig gekruide tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram teriyakisaus
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 300 gram verse spinazie

Bereidingswijze

Stap1

Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika en de champignons in stukjes en snij de bosui in ringetjes.

Stap2

Verhit een wok met de olie en pers de knoflook er boven. Bak de knoflook 1 minuut en voeg dan de paprika en champignons toe. Bak ze 2 minuten mee en voeg dan de tofu toe. Bak het geheel nog 3 minuten.

Stap3

Voeg de spinazie in delen toe en roer goed door tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg nu ook de mie, bosuitjes en de woksaus toe en verwarm alles al roerend.

Stap4

Verdeel het gerecht over 4 borden en bestrooi ze met een beetje sesamzaad.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

96

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab