Kaas uientaart

Kaas uientaart

Vega met cheddar
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 1 uur en 15 min

Kaas uientaart naar een recept van Yvette van Boven, lekker en makkelijk te maken. Hartige taart die zeker past bij een brunch, borrel of makkelijk diner. En, lekker vegetarisch.

Hartige taart maken uit de oven

Maak je eigen favoriet uit de oven, niet alleen lekker maar ook leuk om te doen. Zo maakte ik deze versie van glutenvrije bloem met iets meer water en een scheutje olijfolie om te zorgen dat het deeg niet uit elkaar valt. Bladerdeeg zou je ook kunnen gebruiken mocht je niet al te veel tijd hebben.

Kaas uientaart met blauwe kaas?

De cheddar in deze hartige vegetarische taart met ui kun je ook vervangen door een andere kaas, zoals blauwe- of een oude -kaas. Lekker pittig! Ook het toevoegen van verse tijm is heerlijk, hartige taart of quiche zelf maken is niet moeilijk en de variaties zijn eindeloos. Een beetje van jezelf en een beetje van Yvette!

Kaas uientaart Yvette van Boven voorbereiding

Ingrediënten

  • 175 gr roomboter
  • 400 gr bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • zeezout, verse peper
  • 6 uien
  • 500 gr cheddar kaas
  • 1 bosje bieslook
  • 4 bosuien

Bereidingswijze kaas uientaart

  1. Snij de uien in dunne ringen. Smelt 25 gram boter in een zware pan en bak de uien tot ze glazig en zacht zijn, 10 minuten. Blus af met een 100 milliliter water, laat dat inkoken en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  2. Smelt 150 gram boter voor het deeg in een pannetje met 110 milliliter water. Meng de bloem met een halve theelepel zout en giet het warme botermengsel erbij. Roer tot een zacht samenhangend deeg.
  3. Vet een springvorm (ca. 24 cm) in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol twee derde van het deeg uit tot een grote lap die royaal in de vorm past.
  4. Hak de bieslook en de bosui, rasp de kaas en meng dit. Verdeel de helft van de gebakken ui op de bodem van de vorm en verdeel de kaas erover. Herhaal dit tot alles op is. Rol de rest van het deeg uit en leg dit erop.
  5. Druk de randen vast met een vork en maak wat gaten in de taart om de hete stoom eruit te laten. Smeer in met het losgeklopte ei voor de glans. Bak in 45 minuten mooi goudbruin. Laat voor het snijden iets afkoelen. Enjoy!

Serveer met een pittige mangochutney.

Ook lekker: Franse uiensoep met gratin van Gruyère.

Beoordeling: 3.5. van 8 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024