Franse uiensoep

Gratin van Gruyère en Mozzarella
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 5 min
Naar het recept

Franse uiensoep, Yam ik ben er dol op, heel eenvoudig, een klassieker! Met dit makkelijke recept heb je de soep zo gemaakt. Lekker op koude dagen bij de haard.

Franse uiensoep met een flinke dot kaas

Gruyère en mozzarella een supercombi van kaas voor deze heerlijke gratin op de franse soep.

Ingrediënten

  • 800 gr uien
  • 50 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml witte wijn
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 stokbrood
  • 100 gr geraspte Gruyère kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes verse tijm

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de uien. Smelt de boter in een grote pan en voeg de gesnipperde uien toe. Bak de uienringen op laag vuur in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  2. 2Pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de uien. Voeg ook de bloem toe en roer ongeveer 2 minuten. Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en blijf roeren tot het kookt.
  3. 3Voeg nu ook de takjes tijm en het laurierblad toe. Maak de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Verwijder het laurierblad en de tijm.
  4. 4Bak het stokbrood af in de oven. Verdeel de soep over de kommen en serveer het met gegratineerd brood, Gruyère en mozzarella kaas. Yam!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...