Franse uiensoep maken
Met gratin van Gruyère- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 490
Franse uiensoep maken met gratin van Gruyère kaas, dol op.
’n Heel eenvoudig recept en echte klassieker. Zó gemaakt, een heerlijke kom vol comfort food.
Gegratineerde uiensoep
Gruyère is een perfecte kaas om gegratineerde uiensoep mee te maken. De lekkerste gratin op ’n Franse soep. Neem je liever ’n andere geraspte kaas dan is cheddar ook een aanrader of neem een extra belegen, oude of overjarige kaas. ’n Flinke dot kaas maakt de gegratineerde soep af. Neem brood wat je hebt liggen, stokbrood, zuurdesem of grof donker.
Uiensoep hoe maak je dat
Zelf uiensoep maken is niet moeilijk, veel heb je niet nodig, ’n makkelijk klassiek recept en snel gemaakt. Maak lekker veel, de soep kan je prima invriezen. Uiensoep hoe maak je dat, zó simpel toch.
Ook lekker: Pittige tomaten uiensoep.
De basis van uiensoep maak je met ingrediënten zoals bouillon, tijm, laurier en witte ui. Wijn en (glutenvrije)bloem, maak je eigen favoriet.
Uiensoep maken
- Pel en snij de uien in halve ringen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de uien toe samen met tijm en laurier. Bak de uienringen op laag vuur in zo’n 25 minuten goudbruin.
- Roer de bloem erdoor en al roerende ook de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de soep kookt en laat 25 minuten zacht pruttelen.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand, snij en leg het brood onder de grill met de gruyère, hou iets apart en laat de kaas in een paar minuten smelten. Haal ’t laurier uit de soep en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Schep de soep in kommen en leg op elke kom een snee brood. Bestrooi met de rest van de gruyère, zet nog kort onder de grill tot de kaas bubbelt en goudgeel is. Eet de soep direct.
Ook lekker: Uiensoep van onze vrienden van Food and Friends: Uiensoep met kaas en brood, ’t hele huis zal naar uien ruiken dus tranende ogen gegarandeerd. ’n Zoete, vullende soep die echt volstaat als maaltijd.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen