Kaasscones recept

Een hartige variatie
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Wat is er lekkerder dan een hartig warme broodje? Scones zijn zó gemaakt! Scones hoeven niet te rijzen, dus dat scheelt wachten en ze hoeven ook niet lang in de oven. Maak de scones direct!

Hartige scones

Deze heerlijke kaas scones zijn een hartige variant op de oorspronkelijke zoete broodjes. Serveer lekker met een dot Griekse yoghurtdip met verse kruiden!

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 55 gr boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml karnemelk
  • scheutje melk
  • 50 gr pittige kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng bloem, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Snij de boter in kleine blokjes en meng het er ook door tot het geheel op broodkruimels begint de lijken.
  2. 2Rasp de kaas en roer dit samen met de karnemelk door het mengsel. Kneed het tot een glad deeg. Rol het plat tot een lap van 1 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en bestrijk ze met melk en eventueel wat extra kaas.
  3. 3Bak de scones in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een dot Griekse yoghurt met verse kruiden. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...