Kip madras recept

Kip uit India
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Dit bekende kip gerecht uit India is heel eenvoudig om zelf te maken. Malse kip, frisse appel en een heerlijke romige saus. Een recept wat je een keer gemaakt moet hebben!

Kip uit India

Uit de Indiase keuken komt deze kip, niet letterlijk natuurlijk. Mild van smaak en lekker met gele rijst.

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 75 gr boter
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 ml crème fraîche
  • 350 gr rijst
  • 3 el milde currypasta

Bereidingswijze

  1. 1Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip in 5 minuten bruin. Snij de ui in halve ringen en de appels in blokjes.
  2. 2Voeg de ui aan de kip toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna 150 ml water en de currypasta toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartier met de deksel op de pan garen.
  3. 3Kook ondertussen de rijst en de sperziebonen volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarna de stukjes appel en crème fraîche aan de kip toe en verwarm 2 minuten mee. Verdeel de rijst met het kipmengsel over de borden en serveer de sperziebonen erbij.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...