Kip madras recept met appel
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 585
Kip madras recept, favoriet kip gerecht uit India eenvoudig om zelf te maken en zó lekker. Malse kip, frisse appel en een heerlijke iets wat pikante saus zoals een curry recept hoort te zijn. Kip madras recept met appel maak 't eens!
Indiase kip curry
Indiase kip curry uit de Indiase keuken, niet letterlijk natuurlijk. Lekker met rijst of stukjes naanbrood. Het kruidenmengsel Madras komt uit het zuiden van India en 't bestaat onder andere uit kurkuma, komijn en koriander.
Snelle kip madras
- Snij de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten bruin. Snij de ui in halve ringen en de appels in blokjes.
- Voeg de ui aan de kip toe en bak kort mee. Voeg de currypasta toe bak even en schenk de kokosmelk erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat een klein kwartier garen.
- Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Dop en kook de sperziebonen. Voeg de appel toe aan de curry en verwarm nog even mee. Schep de kip madras in kommen samen met de boontjes en schep de rijst erbij of serveer apart.
Maak 't recept af met limoen, koriander blaadjes en een flinke schep yoghurt. Echt lekker joh! Zó maak je 'n snelle kip madras.
Ook lekker: bloemkoolcurry met rijst en garam masala, 'n makkelijke snelle curry die snel op tafel staat. Indiase bloemkool masala recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?